Kesob Başkanı Ahmet Övüç’ten 30 Ağustos Mesajı

Kesob Başkanı Ahmet Övüç’ten 30 Ağustos Mesajı

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
"Tarih boyunca üstün başarılar kazanmış olan Türk Milleti için dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 92. yıldönümüne ulaşmış olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz" ifadesinde bulunan Övüç, mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesi, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakarlığı, tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizi 30 Ağustos 1922’de Büyük Zafere ulaştırmıştır. Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
Türkiye Cumhuriyetinin temeli bu zaferle sağlamlaştırılmış ve ebedi hayatı burada şeref tacını giymiştir. Yine çok iyi bilinmelidir ki dünya durdukça bu millet denge unsuru olarak var olacak, var olduğu sürece de varlığından ve birliğinden asla taviz vermeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve esnaf ve sanatkârlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum."