Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Magazin

Kıvanç Tatlıtuğ duruşmada aylık gelirini açıkladı

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, sahte fatura kullandığı iddiasıyla "vergi usul kanuna muhalefet" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Savunmasını yapan Tatlıtuğ, beraatini istedi. Tatlıtuğ aynı zamanda aylık ortalama gelirinin 30 bin TL olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Kıvanç Tatlıtuğ duruşmada aylık gelirini açıkladı

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un, 2012 ve 2013 yılları arasında sahte fatura kullandığı iddiasıyla “vergi usul kanuna muhalefet” suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Kıvanç Tatlıtuğ ile avukatı Yalçın Kavak katıldı. Kimlik tespiti yapılan sanık Tatlıtuğ, aylık ortalama gelirinin 30 bin lira olduğunu söyledi.

“ÜNLÜ ARKADAŞLARIM BU DURUMA MARUZ KALMIŞTIR”

İLGİLİ HABER Buğra Gülsoy’un Eski Eşi Nilüfer Gürbüz Yeni Aşka Yelken Açtı
Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, sahte fatura kullandığı iddiasıyla "vergi usul kanuna muhalefet" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Savunmasını yapan Tatlıtuğ, beraatini istedi. Tatlıtuğ aynı zamanda aylık ortalama gelirinin 30 bin TL olduğunu söyledi.

Duruşmada savunma yapan Kıvanç Tatlıtuğ, “Burada bulunmama sebep olan şahıs olan Erdal D. bir dönem mali müşavirliğimi yapan kişidir. Hizmeti karşılığında bana her ay kesmiş olduğu faturaların çok daha üzerinde ödedim. Sunduğumuz banka kayıtları incelendiğinde kendisine çok daha fazla ödeme yaptığım görülecektir. Hakkımda vergi müfettişlerince 2017 yılında denetleme yapıldı. Bu şahsın bir takım usulsüz işlemler yaptığını öğrendim, kendisi hakkında şikayette bulundum. Sanat camiasında ünlü birçok arkadaşım bu duruma maruz kalmıştır. Hem devletimiz olarak hem de şahsen ben mağdur edildim. Bana denetlemeye gelinene kadar şahsın Türkiye’de olduğunu duymuştum. Ben ve defterlerini tuttuğu başka sanatçı arkadaşlarımın da mağduriyetlerine yol açmıştır. Şu anda kaçak olduğunu ve nerede olduğunun bilinmediğini biliyorum” dedi.

Mahkeme hakimi, “Kesilen faturaları inceledim, sanatçılar bu kadar fazla paralar ödüyor mu? Bu harcamaları yapmak zorundalar mı?” diye sordu.

“HİZMETLER KARŞISINDA KENDİSİNE YÜKLÜ ÖDEMELER YAPTIM”

Sanık Tatlıtuğ, “Erdal Doğan şahıs benim hem mali müşavirliğimi yapıyordu hem de mesleğimle ilgili diğer alanlarda da danışmanlık yapıyor, hizmet sunuyordu. Bu hizmetleri karşılığında da kendisine yüksek miktarda ödemeler yapıyordum. Bana gelen senaryoları inceleme, sözleşmeleri yapma gibi bazı hizmetler de sunuyordu. Herkesin bu şekilde çalışıp çalışmadığına ilişkin bilgim yok. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

“900 BİN TL VERGİ ÖDEDİ”

Mahkeme hakimi, sanığa hakkında ceza verilmesi taktirde cezanın ertelenmesini isteyip istemediğini sordu. Bunun üzerine söz alan Tatlıtuğ’un avukatı, “Ertelenmesini istemiyoruz çünkü suçsuz olduğumuza inanıyoruz. Erdal D. isimli şahıs müvekkilim gibi ünlü sanatçılardan Çağla Şikel’i de mağdur etmiştir. Kendisi de yargılanmış beraat etmiştir. Ayrıca devletimiz yapılandırma kanunu çıkarmıştır. Müvekkilim bundan yararlandı ve 900 bin lira vergi ödedi” ifadelerini kullandı.

“SANIĞIN SAHTE FATURA KULLANDIĞI AÇIK VE NETTİR”

Müşteki taraf olan İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı avukatı Çiğdem Gülay Aydın ise, “Vergi inceleme raporlarında belli tespitler var. Sahte belge ve fatura kullanma suçlarından dolayı bu rapor düzenleniyor. Sanığın suçlu olduğunu düşünüyoruz Sanığın sahte fatura kullandığı açık ve nettir” dedi.

“BENİ DENETLEMEYE GELENE KADAR BENİM HABERİM YOKTU”

Bunun üzerine söz alan Tatlıtuğ, “Yargılanmamın sebebi olan faturaların sahte olması söz konusu olsaydı ben Erdal D. isimli şahsa çok yüksek meblağlarla ödemeleri yapmazdım. Ben mali müşavirliğimi yapan şahsın bana sahte faturalar verdiğini bilmiyordum, vergi müfettişleri beni denetlemeye gelene kadar olaylardan haberim yoktu” diye konuştu. Tatlıtuğ’un avukatı Yalçın Kavak, müvekkilinin film çekimleri olduğunu söyleyerek duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Mahkeme, avukatın bu talebini kabul etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, Erdal D. hakkında hakkında herhangi bir vergi suçu işlediğine dair soruşturma yapılıp yapılmadığının, dava açılıp açılmadığını ilgili kurumlara sorulmasına, açılan dosya varsa istenilmesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Adliye sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kıvanç Tatlıtuğ, “Duruşmaya geldik, duruşmamız bitti. Belli başlı konularda açıklamalarımızı yaptık. Teşekkür ediyorum” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler