Kız Öğrencilerden Örnek Davranış

Kız Öğrencilerden Örnek Davranış

Diyarbakır’ın Çermik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adalet bölümü öğrencileri "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine destek vermek için okullarında yemekli bir program düzenledi.
Birbirinden güzel yemeklerin hazırlandığı programa öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. İnsani Yardım Derneği gönüllülerinin okullarında yaptığı kampanya tanıtım programının ardından, öğrenciler tarafından yetimler yararına düzenlenen yemekten elde edilen gelirle "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine sponsor olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten öğrenciler ve öğretmenler, bu tür etkinlikleri artırarak daha çok sayıda yetime sponsor olmak istediklerini ifade etti.
Dünya genelinde 135 ülke ve bölgede yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren ve her geçen gün onlarca çocuğun hamiliğini üstlenen İHH İnsani Yardım Vakfı, tüm Türkiye’yi yetim seferberliğine dahil edebilmek amacıyla 2013 yılı Kasım ayı itibariyle “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasını başlattı. İlköğretim ve lise düzeyindeki okullarda okuyan öğrencilerin katılabileceği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destekli kampanya kapsamında çocuklar ve gençler dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabilecek. Kampanya ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle hem Türkiye’de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne ile babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli öğrencilerimiz tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegane köprü haline gelmesi hedefleniyor.