Kızılay İle "kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün"

Kızılay İle "kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün"

Türk Kızılayı, 2007 yılından bu yana sürdürdüğü ‘"Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’’nda bu yıl hayırseverlere “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla sesleniyor.
Türk Kızılayı’nın geleneksel hale getirdiği vekaletle kurban kesim kampanyasının bu yıl da devam ettiğini belirten Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, "Ülkemizde ve dünyanın dört bir köşesinde ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyoruz. Türk Kızılayı, kurban etlerini binlerce mazlumun sofrasına ulaştırmaya devam ediyor. Ayrıca yapılan bağışlar Adana’nın 15 ilçe ve köyündeki ihtiyaç sahiplerine de bağış sahipleri adına ulaşacak. Uygulanacak yöntem ile ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil, yıl boyu kurban eti yardımlarından yararlanabilecek" dedi.
AMACINA VE KURALINA UYGUN
Türk Kızılayı’nın, “Kurban’da Kızılay Modeli” uygulaması sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini vurgulayan Saygılı, "Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, kurban bayramının ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek" diye konuştu.
TÜRK KIZILAYI SINIR TANIMIYOR
Türk Kızılayı olarak yurt dışı bağışlarına da imkan sağladıklarını söyleyen Saygılı, şöyle devam etti:
“Bağışlar, Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerine de el uzatarak onların sofralarına aş olacak. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.”
VEKALET SAHİBİNE TEŞEKKÜR BELGESİ
Hayırseverlerin yurtiçi kurban vekalet bedelinin 650 TL, yurtdışı kurban vekalet bedelinin ise 350 TL olarak belirlendiğini sözlerine ekleyen Saygılı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Kurban döneminin ardından Türk Kızılayı, vekalet sahiplerine teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan DVD gönderecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Adana şubesini ziyaret ederek ya da telefonla ulaşarak nakit ve kredi kartı taksit seçenekleri ile bağışlarını yaparak vekaletlerini bırakabilecekler.”