Kızılay Ve Memorial’den Ortak Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay Ve Memorial’den Ortak Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı, Memorial Dicle Hastanesi ile koordineli çalışma sonucu kan bağış kampanyası başlattı. Hastanede kurulan stant ile, 3 gün kan bağışı toplanacak.
Memorial Dicle Hastanesi, Türk Kızılayı ile çalışmaları sonucu hastanede kan bağış standı kurdu. 3 gün boyunca toplanacak kanlar Batman, Şırnak, Bingöl, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır’daki kan merkezlerine gönderilecek.
Kan bağışı ile ilgili açıklama yapan Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertok, bölge kan merkezi olarak toplam 6 ildeki hastanelere kan gönderdiklerini söyledi. Dr. Ertok, "Yaklaşık 55 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılıyoruz. Tabi bunları karşılarken çeşitli organizasyonlar düzenlemekteyiz. Memorial hastane grubu ile bir çalışma yürüttük. Bugün başladık, bağış 3 gün sürecek" dedi.
Memorial Dicle Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Şengal ise hastane olarak Kızılay ile beraber çalışma yürüttüklerinden mutlu olduklarını belirterek, "Yaklaşık 13 resmi ve özel kurum bu konuya destek oluyor. Yöneticileri dahil olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederim. Her an için herkes kan ihtiyacı duyulabilir. Bunu düşünerek hareket etmek gerekir. Kan hayat kurtarır. Bu alanda tüm Diyarbakır halkından destek bekliyoruz" diye konuştu.
Kan bağış kampanyasının 24 Ocak’a kadar devam edeceği öğrenildi.