Kocaeli’de Türkiye’ye Yansıyan Kobani Olayları Protesto Edildi

Kocaeli’de Türkiye’ye Yansıyan Kobani Olayları Protesto Edildi

Kobani’de yaşanan çatışma sebebiyle yurt genelinde başlatılan eylemler, Kocaeli’de protesto edildi. İzmit Umut-Der’e bağlı bir grup, cuma namazının ardından ülke genelindeki olaylarda ölen dernek üyeleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde cuma namazı çıkışı, Suriye’nin Kobani bölgesinde devam eden savaş nedeniyle Türkiye’de yaşanan çatışmalar protesto edildi. İzmit-Der üyesi 20 kişi, cuma namazı sonrası Fevziye Camisi önünde bir basın açıklaması yaparak, Kobani bahanesi adı altında ülke genelinde masum vatandaşların öldürülmesini protesto etti. Dernek adına basın açıklamasını yapan İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak, PKK ve HDP’ye bağlı gurupların halen sokakları yağmaladığını, iş yerlerini yaktıklarını dile getirerek devam eden gösterileri kınadıklarını ifade etti.
Saldırılar karşısında dernek olarak savunma haklarını kullanacaklarını dile getiren Kazak, “6 Ekim’den itibaren sokaklara, Kobani’yi bahane ederek inen PKK ve HDP çetelerinin, sokaklarda, iş yerlerinde, cami, kuran kursu, dernek, vakıf gibi kurum ve kuruluşlarda, vahşet, katliam, yağmalama başlatmıştır. Bu vahşi çeteler tamamen demokratik hak talep ettiklerini iddia ederek, vahşice müslümanlara ve halka saldırdı. Birçok yerde cemaat, parti, kurum farkı gözetmeksizin müslüman kim varsa hedeflerine koydular. İş yerlerini önce yaktılar sonra yağmaladılar. Müslümanların saldırılar karşısında, kendileri meşru İslami ve insani haklarını kullanacaklardır. Müslüman Müslümanın kardeşidir, zarar vermez” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından olaylarda ölen dernek üyeleri için Fevziye Camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı.