Komiser Ramazan Bolat, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Komiser Ramazan Bolat, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Emniyette paralel yapı operasyonları kapsamında 2. Kez ifadeleri alınan zanlılardan komiser Ramazan Bolat tutuklanarak cezaevine gönderilirken, emniyet müdürü Kazım Aksoy serbest bırakıldı.
Haklarında yeniden yakalama kararı çıkartılan şüphelilerden Ramazan Bolat ve Kazım Aksoy akşam saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek teslim olmuşlardı. Bolat ve Aksoy’un sorgulamaları gece saat 03:00 sıralarında sona erdi. İfadeleri alınan şüphelilerden komiser Ramazan Bolat, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zanlıların avukatları Ömer Turanlı ve Kamil Ata alınan karar sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Ramazan Bolat’ın tutuklanmasına ilişkin eleştirilerde bulunan avukat Ömer Turanlı:” Müvekkilim Ramazan Bolat, hukuk tarihine geçecek enteresan bir kararla Türk Ceza Kanu’nun 130/2 maddesi gereğince yani özel hayatın gizliliğini ihlal suçlamasıyla tutuklanmıştır. Bu maddenin cezası 1-3 yıl arasıdır. Yani en az 1 en fazla 3 yıldır. 1-3 yıl cezası bulunan bir suçtan tutuklanma olayı öyle zannediyorum ki ilk kez bu mahkemede olmuştur. Bu karar hukuk tarihine maalesef çok kötü bir şekilde geçecektir. Tarih bunları yazıyor” İfadelerini kullandı.
Avukat Kamil Ata ise evrakta sahtecilik ve casusluk iddialarından bir delil bulunamadığını dile getirirken:” Özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçe gösterilerek müvekkilim Ramazan Bolat tutuklandı.” dedi.
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan emniyet müdürü Kazım Aksoy suçlu olmadıklarını vurgularken: “ benim serbest kalmam suçsuz olduğum anlamına gelmemektedir. Arkadaşlarımın tutuklanmalarında onların suçlu olduğu anlamına gelmemektedir. Çünkü ortada herhangi bir suç yok.Arkadaşlarımız tutuklanıyorlar. Neden tutuklandıklarını bir türlü anlayamadık. Günlerdir kaçtı diyerek haberler yapılıyor. Biz kaçmadık kaçmayız da” diyerek konuştu.