Konak Belediyesi’nden Moloz Harekatı

Konak Belediyesi’nden Moloz Harekatı

Konak genelinde temizlik atağı başlatan Konak Belediyesi, Alsancak ve Basmane semtlerinin ardından bu kez Fahrettin Altay’dan Eşrefpaşa’ya kadar uzanan ve 30 mahalleyi kapsayan hat üzerinde kapsamlı bir temizlik çalışması yaptı. 15 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi cadde ve sokaklarda görüntü ve çevre kirliliğine neden olan yaklaşık 80 ton moloz ve atık ev eşyası Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce toplanarak, bertaraf edildi.
20 KAMYON MOLOZ TOPLANDI
Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalara 5 çöp kamyonu, bir kepçe ve 20’ye yakın temizlik personeli katıldı. Daha önceden yapılan incelemeler ve duyarlı vatandaşlardan gelen ihbarlar sonucu 30 mahallede belirlenen 170 noktada hummalı bir temizlik çalışması yapıldı. Özellikle okullara çıkan cadde ve sokaklar üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, 20 kamyon moloz ve atık ev eşyası topladı. Gün boyu süren çalışmalar sayesinde cadde ve sokaklar yeni eğitim-öğretim yılı öncesi daha temiz hale geldi.
ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın vatandaşların en doğal haklarından biri olduğunu belirterek, okulların açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin geçiş güzergahındaki yolların temiz ve düzenli olmasını sağladıklarını söyledi. Temizliğin belediyelerin asli görevleri arasında olduğunu hatırlatan Pekdaş, "Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı. Yerel yönetimler olarak görüntü ve çevre kirliliğinin önlenmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Temizlik ekiplerimiz Alsancak ve Basmane’nin ardından şimdi de Hatay bölgesinde kapsamlı bir çalışma başlattık. Temizlik çalışmalarımız sürecek. Hepimiz üzerimize düşen görevi yapalım; çevre konusunda daha duyarlı olalım" diye konuştu.