Kooperatif Ortakları Hayvanlarına Kavuştu

Kooperatif Ortakları Hayvanlarına Kavuştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanan ‘180 baş Damızlık Sığır Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Malatya’nın Arapgir ilçesinde tarımsal kalkınma kooperatifi ortaklarına Simental ırkı damızlık sığırları dağıtıldı.
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, Arapgir ilçe merkezi ile Gözeli ve Kayakesen Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 30 ortağına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gönderilen Simental ırkı damızlık sığırlarının dağıtıldığı belirtildi.
Açıklamada, Bakanlığın tarımsal amaçlı kooperatifçiliği teşvik amacıyla uyguladığı hayvancılık projeleri kapsamında 2013 yılı yatırım programına dahil edilen Malatya S.S. Arapgir İlçe Merkezi, Gözeli ve Kayakesen Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi “Ortaklar Mülkiyetinde (30 Aile X 6 Baş/ Aile) 180 baş Damızlık Sığır Yetiştiriciliği” projesinin onaylandığı hatırlatıldı.
Uygulanan proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca kooperatif ortaklarına 2 milyon 81 bin 330 bin TL kredi tahsis edildiği ifade edildi. Bakanlığın proje uygulayan kooperatif ortaklarına 20 adet yeni ahır yapımı için 400 bin TL, 10 adet tadilatlı ahır yapımı için 50 bin TL, kooperatif işletme binası yapımı için 122 bin 299 TL, makine ekipman alımı için 111 bin 680 TL, damızlık hayvan alımı için ise 1 milyon 350 bin TL olmak üzere toplamda 2 milyon 33 bin 979 TL 20 kuruş kredi kullandırdığı açıklandı.
Projesi onaylanan S.S. Arapgir İlçe Merkezi ile Gözeli ve Kayakesen Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin talebi doğrultusunda 180 baş Simental ırkı damızlık gebe düve, yüklenici firma tarafından Almanya’dan ithal edilerek geçtiğimiz günlerde Malatya’ya getirilerek Arapgir’de kooperatif üyelerine teslim edildiği belirtildi.