Kopan Kolu Dikilen Ahmet’i Sevindirdiler

Kopan Kolu Dikilen Ahmet’i Sevindirdiler

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 3 ay önce pancar motoruna kaptırdığı kolu ameliyatla yerine dikilen 10 yaşındaki Ahmet Çekerek’i Vermiş köyünde ziyaret ettiler.
Sol kolu tamamen kopmuş şekilde hastaneye gelen Ahmet Çekerek’in tedavisi için tüm imkanların seferber edildiğini anımsatan Vali Çomaktekin, “Beni aradıklarında bende hemen sağlık bakanlığı müsteşarımızı aradım. Konunun hassasiyetini, aciliyetini aktarmamız neticesinde hemen gereğini yapacaklarını söylediler. Çok hızlı bir şekilde uçak ambulansımız Amasya’ya gelip, Ahmet Çekerek kardeşimizi Konya Tıp Fakültesi’ne götürdü. Hemen ameliyata aldılar. 10 saat süren bir cerrahi operasyon gerçekleşti ve Ahmet kardeşimizin tamamen kopan kolu yerine takılmış oldu. Yani biraz geç kalmış olsaydık, devletimizin bu imkanları olmamış olsaydı, Ahmet kardeşimiz ömür boyu maalesef kolsuz kalacaktı. Kolunu kaybetmiş bir şekilde yaşıyor olacaktı. Hepinizin bildiği gibi artık devletimizin hizmet yürütürken, izlemiş olduğu felsefe insanı yaşat ki devlet yaşasın. Devletimiz vatandaşlarına sunmuş olduğu her türlü kamu hizmetinde, gerek sağlık hizmetinde, gerek eğitim hizmetinde bunu en iyi şekilde yansıtıyor” diye konuştu.
Çekerek ailesinin kestirdiği kurbana katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Özdemir de, “Gerek mevlidinizi, gerek kurbanınızı Allah kabul etsin diyorum. Sevgili yavrumuz Ahmet’e de Allah uzun ömürler yad etsin. Allah kazadan beladan korusun. Tabi arzu etmediğimiz bir kazada yavrumuzun kolunu su motoruna kaptırdığını o gece biz de öğrendik. Devletimizin bütün imkanlarını faaliyete geçirme anlamında, haberdar etme anlamında gerek valimiz olsun gerek bizler olsun yoğun bir çaba sarf ettik. Hamd olsun ki bu çabanın neticesinde devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan bugün çocuğumuzun tekrar yaralandığı kolunun kopması inşallah giderildi. Bundan sonrada fizik tedavi uygulana neticesinde inşallah en kısa sürede eski haline tekrar kavuşacak diye ümit ediyoruz ve onu da görüyoruz zaten. Ben tekrar Allah hayırlı ömürler nasip etsin diyorum. Bütün çoluğumuzu, çocuğumuzu, gençlerimizi, yavrularımızı kazadan beladan mevlam korusun diyoruz. Kesilen kurbanımızı okunan mevlidimizi Allah kabul etsin diyorum. Aileye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Çocuğunun olaydan 6 saat sonra Konya Selçuk Tıp Fakültesi’ne yetiştirildiğini anımsatan baba Salih Çekerek de, “Olaydan 3 ay geçti. Çocuğumun kolu yerine tuttu. Allah’a şükür iki operasyonu başarılı geçti. Sayın Valime sonra Belediye Başkanıma ve bütün hocalarıma, hastane başhekimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Vali Çomaktekin’in köydeki temaslarına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık da katıldı.