Körfez Belediyesi Ekipleri Durmaksızın Çalişiyor

Körfez Belediyesi Ekipleri Durmaksızın Çalişiyor

Körfez Belediyesi’ne bağlı ekipler yıl boyunca halka hizmet için durmaksızın çalışmaya devam ediyor.
Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Körfez’de cadde ve sokaklardaki temizlik faaliyetlerinde titiz bir çalışma sürdürüyor. Ekipler cadde ve sokakları yıkıyor, mahallelerde bulunan pazarları temizliyor, parkların bakımına özen gösteriyor. Oluşturulan profesyonel ekipler ile 24 saat çalışan Körfez Belediyesi ayrıca çöp çıkarma saatleri ve uyulması gereken kurallar konusunda da vatandaşları bilgilendiriyor.
Körfez Belediyesi ekipleri, belirlenen periyodik programlar kapsamında Körfez’in tüm mahallelerinde bulunan cadde ve sokaklarda hummalı temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Gece ve gündüz vardiyalı bir şekilde Körfez halkına hizmet veren Körfez Belediyesi ekipleri, gece geç saatlerde vatandaşın sık kullanım alanları olan caddeleri sabunlu su ile yıkayarak dezenfekte ediyor.
Havaların güzel gitmesini fırsat bilen Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de, yoğun kar yağışından etkilenerek yan yatan ağaçların desteklenmesi ve budamaları ile ilgileniyor. Aynı zamanda parkların genel temizliklerinin de yapıldığını belirten yetkililer ilçe genelindeki tüm parkların bu şekilde bakımdan geçirilmeye başlandığını belirttiler.
Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce Körfez’in çeşitli mahallelerinde bulunan su kanalları üzerinde kalan ve yoğun yağışlardan etkilenerek tıkanan kanallarda da temizleme çalışmaları yapıldı. Su kanallarının tıkanması ve yoğun kar yağışı ile birlikte kanallardan su aktarılamaz hale gelmesi sebebiyle yaşanan tıkanma giderildi.
Körfez Belediyesi ambalaj atıklarının çöpten ayrıştırılarak geri dönüşüme katkı sağlanması amacıyla zaman zaman projeler gerçekleştiriyor. Sokak başları ve sonlarına yerleştirilen geri dönüşüm konteynerleriyle vatandaşların, ambalaj atıkları, cam, plastik, metal kâğıt ve kompozit atıklarını diğer çöplerden ayrıştırmasına yardımcı oluyor. Körfez Belediyesi geçtiğimiz aylarda Körfez’in çeşitli noktalarında Geri Dönüşüm Projesini uygulamaya koymuştu. Birçok ilçe belediyesine de örnek olan Körfez Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları ve atık toplama merkezi ile ilgili düzenlediği seminerle de halkı bilinçlendiriyor.
Kocaeli’nin en yoğun ilçelerinden birisi olan Körfez’in huzurlu ve güvenli olmasının sebebinin başında Körfez Belediyesi Zabıta ekipleri geliyor. Zabıta ekipleri Körfez’de birçok denetlemeyi yaparak halkın güvenli bir ortamda yaşamasını sağlıyor. Yapılan sıkı denetimlerle tarihi geçmiş ürünleri toplayarak imha eden zabıta ekipleri çalışmalarını her gün Körfez’in çeşitli mahallelerinde de devam ettiriyor.