KÖRFEZ ZABITASI KENTİN HER NOKTASINDA

KÖRFEZ ZABITASI KENTİN HER NOKTASINDA

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 2015 yılı faaliyetleri göz doldurmaya devam ediyor.
Körfez’de zabıtayı ilgilendiren alanlarda denetim, bilgilendirme ve düzenleme faaliyetlerini özverili bir şekilde yürüten Zabıta Müdürlüğü bu çalışmalarını arttırarak sürdürüyor. Kent estetiği, vatandaşın güvenliği ve huzurunu her daim en ön planda tutan Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşın istek ve taleplerini göz önüne alarak Tütünçiftlik Viyadük altının bir kısmına 130 araçlık otopark, Engelli Rampası ve Yaya Geçiş Koridoru oluşturdu.
Toplumcu Belediyecilik anlayışını benimseyen Körfez Belediyesi, ilçede yaşayan halkın yollarda rahat ve güvenli yürüyebilmeleri için çeşitli uyarıcı levhaları, engelli rampaları, özel görme engelli taşı sayısını artıran belediye ekipleri, yollara döşediği kaldırım taşlarını kendi üretim tesislerinden karşılıyor.
Oluşturulan 130 araçlık otoparkın içerisine yapılan Engelli Rampası ve Yaya Geçiş Koridoru halkın büyük beğenisi ve takdirini topladı. Engelli vatandaşlar için oluşturulan bu alan vatandaşların güvenliği için son derece büyük önem arz ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Körfez Belediyesi sadece yaya geçitlerine engelli rampası yapmakla kalmıyor çeşitli uyarıcı levhalar ve karşıya geçişler için son teknolojik olan sesli cihazlar yerleştiriyor.
Körfez Belediyesinin kendi bünyesinde ürettiği görme engelli vatandaşlara özel görme engelli taşı, yol, kaldırım, yaya geçitlerini Körfez’in çeşitli noktalarına yaparak engelli vatandaşların güvenliğini en ön planda tutuyor.