-korkuteli’de Minibüs Şoförlerine Trafik Semineri

-korkuteli’de Minibüs Şoförlerine Trafik Semineri

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede faaliyet gösteren şehir içi minibüs şoförlerine trafik konulu seminer verildi. Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen seminerde, “Güvenli sürücü eğitimi” konusu anlatıldı,
Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ilçede faaliyet gösteren şehir içi minibüs şoförlerine trafik konulu seminer verdi. Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Emniyet Müdürlüğü Trafik büro Amiri Ramazan Koçhan ve Milli Eğitim Şube Müdürü Durmuş Ali Özokutan, öğrenci taşıyan minibüs sürücülerini bilgilendirdi. Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Ramazan Koçhan, “Aracınızda birden fazla can taşıyorsunuz, bunun bilincinde ve sorumluluğunda hareket ediniz. Trafik kazalarına baktığımızda daha çok insan unsurlu olduğunu görüyoruz, bu kazalar nedeniyle birçok can ve mal kaybına uğruyoruz. Trafikte daima saygılı ve seviyeli olmak lazımdır. Herkes kendi aracının Trafik Polisi olmalıdır. Amacımız okul servis araçlarının ve şoförlerinin kurallara uymalarını sağlamak, öğrencilerin okul ve evlerine güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamaktır. Bu eğitici ve bilgilendirici seminerlere arkadaşlarımızın yaklaşımları ve katılımları son derece güzel, hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.
Ayrıca seminerde, Hız ihlalleri, takip mesafesi, durma, duraklama ve park etme, yolcu indirme-bindirme ve kuralları, emniyet kemeri kullanımı, geçme ve geçilme kuralları, şerit izleme ve şerit değiştirme kuralları gibi konularda da bilgiler verildi. Milli Eğitim Şube Müdürü Durmuş Ali Özokutan ise, Öğrenci servisi araç sürücülerine taşıma esnasında uyulması gereken davranışlar ve kurallar, Trafik kazalarının meydana geliş nedeni ve alınacak tedbirler, trafik kazalarında insan faktörü ve ülkemizdeki trafik kazalarının nedenleri, okul taşıtı standartları konusunu bilgiler aktardı.
Yapılan kontrollerde, araçları işleten şahısların uyması gereken kuralların ve araç üzerinde olması gereken donanımlar ve belgelerin her zaman hazır olacağını söyleyen Özokutan, “araçların arkasında “OKUL TAŞITI” yazısı kapsayan numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif bir kuşak bulundurmaları, yine aracın arkasında öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm. çapında kırmızı ışık veren “DUR” yazılı lambanın bulundurulması camların sabit olması, kapıların şoför tarafından açılıp kapanacak şekilde otomatik olması, her öğrenci için bir emniyet kemeri bulundurulması, koltuk sayısı kadar öğrenci taşınması ayakta öğrenci taşımacılığı yapılmaması ve öğrencilerin taşımakla görevlendirilen aracın öğrenci taşırken başka yolcu almamaları hususlarında sürücüler ikaz etti.