Korkuteli’nde 23 Bin 500 Büyükbaş Hayvan Aşılanıyor

Korkuteli’nde 23 Bin 500 Büyükbaş Hayvan Aşılanıyor

Antalya’nın Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçede bulunan 23 bin 500 büyükbaş hayvanı çiçek hastalığına karşı aşıladı.
Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün 23 bin 500 büyükbaş hayvanın bulunduğunu ilçede aşılama çalışmasına devam ettiği bildirilirken, çiçek hastalığına karşı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aşılama programı başlattığı ifade edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Program kapsamında ekiplerimiz tarafından mahallelerde ve yaylalarda hayvanların aşılaması yapıldı. Yine büyükbaş hayvanlardan aşılaması yapılmayan varsa, çiftçilerin müdürlüğümüze başvurmaları halinde hayvanlarının aşılamaları yapılacaktır. Çiçek son yıllarda ülkemizde yoğun olarak görülen viral bir hastalık olmasından dolayı tedavisi yok. Bundan dolayı en iyi koruma aşılama" dedi.
Çiçek hastalığının ilçede sözkonusu olmadığını da sözlerine ekleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Armut, "Bu hastalık henüz bölgemizde yok. Bu yüzden bölgemizi koruma altına almak için aşılama başlattık. Aşılama devam edecek. Bölgemizde toplam yaklaşık 23 bin 500 civarında sığır var. Aşılama sırasında bu hayvanların gebelik durumuna göre veya aşılama sırasında buzağı ise o sürede yapılmayan olmuştur. İlçede aşılama yıl sonuna kadar da devam edecek" dedi.