Kula’da Taşımalı Eğitim İhalesi 2 Eylül’de

Kula’da Taşımalı Eğitim İhalesi 2 Eylül’de

Kula Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Oktay Kırlı 2014-2015 Eğitim öğretim yılı için yapılacak olan taşımalı eğitim ihalesinin 2 Eylül tarihinde yapılacağını söyledi.
Kırlı, “Bugüne kadar yapılan ihalelerde oda olarak hiçbir zaman bire bir ihale içerisinde bulunmadık. Yönetime geldiğimiz dönemde 250’ye yakın üyemiz ihalelere katılarak taşımacılık yaptı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bazı olayların bu ihaleden sonrada yaşanmasını istemiyoruz" dedi.
Kırlı “Bir çok üyemiz odamıza ve şahsımıza baş vurarak geçtiğimiz dönemlerde bazı firmaların ihaleyi aldıklarını ve bu yüzden çok zorluklar yaşadıklarını söylüyorlar. Firmaların aldıkları ihaleyi üyelerimize verdikleri aşikar ortadadır. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde döneminde taşıma ücretlerinin şirketlere ödeme yapıldığını hatta bir kısım üyelerimiz paralarını şirketten alamadığını bizlere aktarmaktadır. Oda yönetimi olarak hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. 2014-2015 eğitim yılı içerisinde üyelerin mağdur olmamaları için içerden ve dışarıdan katılacak firmaları çok iyi takip etmeleri gerekmektedir. Biz esnafımızın hiç bir zaman mağdur duruma düşürülmesini istemiyoruz. Birlik ve beraberliğimizin sağlanmasını istiyoruz. İhale öncesi J plaka üzerinden rant sağlamak istendi. Bu konular ile ilgili doğru bilgiyi odamızdan alabilirler. Dışarıdan yanlış bilgilere itibar edilmemesini söyleyerek Şartları tutan herkes J plaka alabilecektir" diye konuştu.
EKAP’A KAYITLI OLMAK ZORUNLU
Oktay Kırlı, Soforler ve Otomobilciler Konfederasyonu’nun 15.07.2014 tarih 53 sayılı genelgesine göre ihale mevzuatında yapılan değişikliklere göre 01.01.2015 tarihinden sonra yapılacak ihalelerde şirket ve kooperatif üyelerinin tamamını EKAP kayıtlı olmaları zorunlu hale getirildiğini ifade ederek, EKAP’a kayıtlı olmayan üyelerin ihale dokümanı alamayacaklarını ve ihalelere katılamayacaklarını kaydetti.