Arabesk Müziğin Unutulmaz İsmi Esengül'ün Hayatı Film Oluyor

Arabesk Müziğin Unutulmaz İsmi Esengül'ün Hayatı Film Oluyor
Arabesk müziğin unutulmaz seslerinden Esengül'ün hayatı, sinema perdesine taşınıyor. Tam 45 yıl önce, 24 yaşındayken dünyadan ayrılan Esengül'ün yaşamı sinema filminde anlatılacak.

Gişe rekortmeni Bergen filminin senaristi Özgür Selvi tarafından kaleme alınan ve yapımcılığını üstlendiği “Uçurumda Açan Çiçek: Esengül” filmi için hazırlıklar hızla devam ediyor. 1970'li yılların unutulmaz ismi arabesk müziğin kraliçesi Esengül (Esen Ağan), 24 yaşındayken, 1979 yılında hayata veda etmişti.

Müzik kariyerine 15 yaşında katıldığı bir ses yarışmasıyla başlayan Esengül, ilk büyük başarısını "Aşkımı Süpürmüşler" adlı 45'liğiyle elde etti. Ancak sanatçının özel hayatı da müzik kariyeri kadar renkliydi. İlk evliliğini Orhan Akçınar ile yapan Esengül, bu evliliği kısa sürdü. Daha sonra Adnan Şenses ile imam nikahı kıyan sanatçı, onu terk ederek futbolcu Tayfun Kalkavan ile bir ilişki yaşadı.

Özel hayatındaki olaylarla sıkça gündeme gelen Esengül, gazino sahnesinde eline tutuşturulan silahla ateş etmesi gibi olaylarla da dikkat çekmişti. Dönemin kabadayılarıyla yakın ilişkiler içinde olan sanatçı, polisin de dikkatini çeken bir isimdi. 31 Mart 1979'da çalıştığı gazinoda çıkan bir olayda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir kavgaya karıştı. Bu olaydan sadece 20 gün sonra, şarkıcı şaibeli bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Çocuk yaşlardan itibaren hayatı zorluklarla geçen ve rekabetin acımasız olduğu müzik sektöründe güçlü sesi ve yorumuyla zirveye çıkan Esengül'ü canlandıracak oyuncuyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Filmin bu yaz çekimlere başlaması ve 2025 Şubat'ında vizyona girmesi planlanıyor.