Kurban İsimli Tiyatro Oyunu Afyonkarahisar’da Sahne Alacak

Kurban İsimli Tiyatro Oyunu Afyonkarahisar’da Sahne Alacak

İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan “Kurban” adlı oyunun 13-14 Ocak günü Afyonkarahisar’da sahne alacağı belirtildi.
Oyunla ilgili Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, oyunun Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde sahneleneceği belirtildi.
Açıklamada oyunun konusu ve oyuncuları ile ilgili ise şu ifadelere yer verildi:
“Üzerine kuma getirilen, bu duruma elinden geldiğince direnen, çocuklarını ‘Kurban’ vererek ölümü tercih eden bir Anadolu kadınının, Zehra’nın hikayesinden yola çıkarak önemli bir kadın soruna eğilen Kurban, Güngör Dilmen’in 1967 yılında yazdığı Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden birisi. Yönetmenliğini İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Tayfun Erarslan’ın üstlendiği yapımda, yönetmen yardımcılığı Aylin Kumbaracıoğu ve Yusuf Köksal’a, dekor tasarımı Murat Gülmez’e, kostüm tasarımı Günnur Orhon’a, ışık tasarımı Kemal Gürgün’e ait. Müziklerini Tanju Kumbaracıoğlu’nun yaptığı eserin koreografisi ise Nurdan Sinkil’e ait. Oyunda rol alan sanatçılar ise, Fatih Özyiğit, Ümit Dikmen, Yusuf Köksal, Güldeniz Türküstün, Aylin Kumbaracıoğlu, Fulya Yalçın, Birsel Aygün, Ayşin Çukadar ve Işın Yıldız. Tiyatroseverleri oyunumuzu izlemeye bekliyoruz.”