Haluk Levent BM Konferansında İsrail'i Kınadı

Haluk Levent BM Konferansında İsrail'i Kınadı
Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri Konferansı'nda, Türk şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, İsrail'e sert tepki gösterdi.

Şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri Konferansı'nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert tepki gösterdi. Kenya'da düzenlenen konferansa katılan Levent, son dakikada konuşma metnini değiştirerek Gazze'deki İsrail katliamına ilişkin konuştu.

Konferansta Ahbap Derneği hakkında konuşma yapacakken kararını değiştiren Haluk Levent, İsrail'in Gazze'deki katliamlarını sert bir dille eleştirdi. "10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz?" diyerek Netanyahu'yu sert bir dille eleştiren Levent, İsrail hükümetini zulüm ve insani krizden dolayı kınadı.

Levent, konuşmasında İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarına da vurgu yaptı. Gazze'de 600 binden fazla çocuğun büyük tehlike altında olduğunu belirten Levent, Ahbap olarak Gazze'ye insani yardım göndermeye çalıştıklarını ancak birçok engelle karşılaştıklarını dile getirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenen Haluk Levent, "10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz?" diye sordu. İsrail hükümetini zulüm ve insani krizden dolayı kınayan Levent, Gazze'deki savaşı protesto eden savaş karşıtı Yahudi toplumu da dahil olmak üzere Amerikalı ve Fransız öğrencilerle dayanışma içinde olduklarını belirtti.