Mahkeme, Otogardaki Yazıhane Ve Dükkanların Kiralanması İhalesini İptal Etti

Mahkeme, Otogardaki Yazıhane Ve Dükkanların Kiralanması İhalesini İptal Etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos’ta açılışını gerçekleştireceği yeni otogardaki 79 yazıhane ve dükkanın kiralanmasını kapsayan ihale Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile iptal edildi.
Sabah saatlerinde Mersin Büyükşehir Beleyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Encümeni, mahkemenin verdiği kararı görüştü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, "Bugün encümenin gündeminde bulunan yeni otogar ihalesi 79 adet yazıhane ve dükkanların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu gereğiyle yapacağımız ihale, Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin 2014/1202 sayısı ve 2014/1235 sayılı esas sayılı dosyasıyla 2886 sayılı kanunun 17. maddesinin 1. fıkrası uyarınca yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.Encümenimizce yürütmenin durdurulması kararı incelenmiş olup, kararın muhteviyata ve yapılacak olan iş ve işlemlerin ilerde telafisi imkansız sonuçlara sebebiyet vermemek, otogarda faaliyet gösterecek firmaların önümüzdeki dönemdeki faaliyetlerine zarar vermemek, kamunun olası bir zararını önlemek amacıyla ve yine İdare Yargılama Usul Kanunun ilgili maddesi gereğince encümenimizce yargı kararına uyarak bugün yapacağımız ihaleyi encümen kararıyla oy birliği ile iptal etmiş bulunuyoruz" dedi.
İhaleye iştirak etmiş olan vatandaşların teminatlarını geri vereceklerini belirten Tunçsu, "Bundan sonra yapacağımız encümen çalışmasıyla konuyu değerlendirip yeni otogarın ihale sistemi, usulü, zamanlaması, şartları encümenimizce çalışılarak, gözden geçirilerek yeni bir karar alınarak Mersin’de yeni otogarın hizmete açılması için gerekli hukuki çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.