Malatya Eğitim-sen’den Suç Duyurusu

Malatya Eğitim-sen’den Suç Duyurusu

Malatya Eğitim-Sen temsilcileri ile bazı dernekler, Gazeteci Hrant Dink’i anma yürüyüşü sırasında, belindeki silahı çeken kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.
3 gün önce gazeteci Hrant Dink’in 8. yıldönümü nedeniyle Malatya’da düzenlenen yürüyüş esnasında belindeki silahı çıkarttığı belirtilen E.T. isimli şüpheli sivil polislerce gözaltına alınmıştı. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise 20 ayrı suçtan kaydı bulunan E.T. isimli şahsın yürüyüşü gerçekleştiren grupla hiçbir ilgisinin olmadığını ve etkinliğin yapıldığı bölgede iş yerinin bulunduğunu açıklamıştı.
Bugün Eğitim-Sen Malatya Şubesi ile bazı sendika temsilcilikleri ve dernekler Malatya Adliyesi önünde toplanarak silahlı genç hakkında suç duyurusunda bulundu. Burada bir açıklama yapan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, Hrant Dink’i anmak için düzenlenen yürüyüşte gerçekleşen silah çekme olayına ilişkin 3 gündür bilgilendirilmediklerini belirterek, “Sayın Vali ne de herhangi bir yetkili bilgilendirmedi. Suskunluk ve sessizlik hali yaşanıyor. Bir baktık basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ‘mış’ ve ‘miş’li ifadeler var. Bu olayı soruşturacak bir makam vardır, orası da cumhuriyet savcılığıdır. Biz bu olayın her yönüyle soruşturulmasını, ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Yoksa ilimizde yaşanacak olayların Malatya insanının gönlünde yaratacağı olumsuzluklar yöneticileri kaygılandırmalıdır. Eğitim-Sen olarak ve konfederasyonumuza bağlı sendikalar olarak Cumhuriyet savcılığına gidiyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız” dedi.