Mamak’ta Haşereye Geçit Yok

Mamak’ta Haşereye Geçit Yok

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sinek ve haşereye karşı Mamak Belediyesi ilaçlama çalışmalarına son sürat devam ediyor. 3 araç ve 7 personelle ilkbaharda başlayan ilaçlama çalışmaları yaz aylarında yoğun bir şekilde sürdürülüyor. İlaçlama çalışmaları pazar yerleri ve çöp konteynırları başta olmak üzere Mamak sınırları içerisinde bulunan 66 mahallede yapılıyor. Yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından haşere ve larva mücadelesi son derece önemli olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Sinek ve haşereyle mücadele yaz aylarında daha büyük önem kazanıyor. Önlem alınmadığı takdirde yaz aylarında çok hızlı bir şekilde üreyebiliyor” dedi.
ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR
Mamak Belediyesi ilaçlama ekipleri vatandaşlardan gelen ilaçlama taleplerini de dikkate alıyor. Alo Mamak 444 0 149’dan ilaçlama talep eden vatandaşların talepleri karşılanıyor. Yaz ayları boyunca yaklaşık 550 vatandaşın ilaçlama talebi karşılanarak gerekli bölgelerde ilaçlama yapıldı. Ev, bahçe, apartman dairesi gibi özel mülkiyetini ilaçlatmak isteyen vatandaşlar ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama hizmetlerinden faydalanabiliyor.
ÇÖP ÇIKARMA SAATLERİNE DİKKAT
Mamak Belediyesi yetkilileri vatandaşları özellikle çöp ve evsel atıklar hususunda uyarıyor. Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar geldiğini belirten yetkililer ilaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerektiğini belirtiyor. Akşam 20:00 ile 22:00 arasında çıkarılması gereken çöpler zamanından önce dışarı çıkarılırsa sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluşuyor.
ONAYLANMIŞ İLAÇLARLA MÜCADELE EDİLİYOR
Mamak Belediyesi haşere mücadelesini Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlarla gerçekleştiriyor. Dumanlama yerine ilaçlamada en son sistem olan ULV yöntemi tercih ediliyor.