Marmaris’te Değerler Eğitiminde Şairler Anılacak

Marmaris’te Değerler Eğitiminde Şairler Anılacak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Marmaris Şubesi arasında Milli şairleri anma, sevgi, saygı, ahlak konularının öğrencilere aktarılması için ‘Değerler Eğitimi’ protokolü imzalandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleşen protokolde Ensar Vakfı Marmaris Şube Başkanı Ahmet Turan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yer aldı.Yapılan protokolle ilçedeki öğrenciler, konularında uzman kişiler ile buluşturulacak. 4 ay süren çalışmada 3 milli şairi anma çalışması proje içine alındı. Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Arif Nihat Asya hakkında Şubat, Mart ve Mayıs aylarında düzenlenecek etkinliklerde, üniversiteden gelen konularında hakim uzmanlar tarafından öğrencilere bilgi aktarılacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yaptığı açıklamada, Ensar Vakfı Marmaris Şubesi ile bundan önce yaz oklu projesini imzaladıklarını, öğrencilere katkı sağlayacak çalışmaların devam edeceklerini söyledi. Akdoğan, “ Değerler Eğitimi kapsamında öğrencilerimize, ekonomik anlamda zor durumda olan öğrencilere, ulaşım problemi olan öğrencilere yardım yapılıyor. Derslerinde başarısız olan öğrencilere ek dersler veriliyor. Ahlak, vefa, sevgi, saygı ,sadakat gibi konular, uzman kişiler tarafından öğrencilere aşılanıyor. Bizim amacımız mutlu, sağlıklı bireyler yetiştirmek” dedi.
KADINLAR GÜNÜ’ NDE 300 KİŞİYİ HEDEFLİYORUZ
Aldoğan, yapacakları projelerden bahsederek, ” Önümüzdeki dönemin başında Mart ayında Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği düzenleyeceğiz. Konu ile ilgili akademisyenler gelecek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nde ise ilçemizdeki okul aile birliğindeki arkadaşlarımız, sınıf anneleri dediğimiz aktif olarak okullarda görev yapan arkadaşlarımızla etkinlik düzenleyeceğiz. Bu kapsamda 300 kişiyi hedefliyoruz. Uzman arkadaşlarımız ile bilgilendirme yapacağız, Nisan ayında da, Kutlu Doğum Haftası etkinliğimiz olacak" dedi.