Masiad’dan Bilim Ve Teknoloji Müdürüne Ziyaret

Masiad’dan Bilim Ve Teknoloji Müdürüne Ziyaret

Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği, Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı’yı ziyaret ederek, yerli malı üretiminin yaygınlaşmasını istediler.
Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl İl Müdürünü ziyarete, Masiad Başkanı İbrahim Güngör ve Yönetim Kurulu Üyeleri Funda Yalçınsoy, Banu Algül Şeftalicioğlu, Veli Doğan, Mehmet Kavuşturan ve Masiad üyesi Umut Göktaş katıldı. Yerli malı üretiminin artırılması konusunda çok hassas olduklarını dile getiren MASİAD yerli üreticiye desteğin alması gerektiğini ifade ettiler.
Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, geçen hafta bakanlıktan yapılan bir açıklamayı Müsiad yöneticileri ile paylaşarak, “Bakanımız bir açıklama yapmıştı. Yüzde 15 daha pahalı olsa da yerli malına teşvik bakımından, yerli üreticilerin gelişmesi bakımından bu yönde bir tebliğ çıkartıldı. Bunda amaç ise sanayimizin bir üst seviyeye çıkartılması, teşvik edilmesidir. Bu yeni olan bir şey, inşallah faydalarını da göreceğiz. Kamu alımlarında büyük bir yer tutmakta. Bu biraz daha rekabet sağlayacaktır. İnşallah ülkemiz ve İlimiz adına faydalı olur diye düşünüyoruz” dedi.
Masiad Başkanı İbrahim Güngör ise, yerli malı kullanımının önemine değinerek “Geçen gün Sayın Bakanımızın da belirttiği gibi en azından kullandığınız malın yüzde 30 yerli malı olarak kullanmamız gerektiğini söylemişti. Biz de bu konu hususunda müdürümüzden bilgi almaya geldik. Temenni ederiz bu karar yürürlüğe sıkıntısız girer. Biz MASİAD olarak yerli malı kullanımına önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.