Mdob’dan Mezitli’de “maddeye Bağlanma Sanata Bağlan” Etkinliği

Mdob’dan Mezitli’de “maddeye Bağlanma Sanata Bağlan” Etkinliği

Mersin Opera ve Balesi (MDOB), merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin katkılarıyla “Maddeye Bağlanma Sanata Bağlan” sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ilkini Mezitli Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde gerçekleştirdi.
Mezitli Belediyesi, ilçede kırsal bölgede yaşayan öğrencilerin ve vatandaşların opera ve bale ile tanışmasını sağlamak amacıyla kapılarını MDOB’a açtı. “Maddeye Bağlanma Sanata Bağlan” sloganıyla yola çıkan MDOB, Mezitli Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, ilk konserini Mezitli Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde verdi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerle buluşan sanatçılar, önce öğrencilere enstrümanlarını tanıttı, daha sonra öğrencilere mini bir konser verdi. Etkinliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, Mezitli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Mehtap Şimşek, okul öğrencileri ve öğretmenleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Konser öncesi bir konuşma yapan Başkan Tarhan, halka odaklı çalışmalara önem verdiklerini belirtti. Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin kırsal alanlarda yapacağı çalışmalara her türlü desteği vereceklerini belirten Tarhan, “Belediye olarak kültür, sanat ve spor faaliyetlerine önem veriyoruz. Herkesi kültür, sanat ve spora yönelik açtığımız kurslarımıza bekliyoruz. Benim iki çocuğum da uzun süre spor ve sanatla uğraştılar ve tüm sınavlarda başarılı oldular. Sporla, müzikle, kültürle ve sanatla uğraşan çocuklar okullarında çok daha başarılı oluyor. O yüzden tüm gençlerin kendilerine katkı sağlayacak faaliyetlere yönelmelerini istiyorum. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarımızın burada tüm öğrencilere fayda sağlayacağına inanıyorum. İleriki günlerde belediyemizin desteğiyle kırsal alanlarda yaşayan tüm herkesi Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarımızla buluşturacağız” dedi.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Engin de projeye destek verdiği için Başkan Tarhan’a teşekkür etti.
Konserden sonra hayatlarında ilk defa orkestra sanatçılarını ve enstrümanları bu kadar yakından tanıma fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler ise kendi imkanları ile hazırladıkları çiçekleri armağan ettiler.