Meclis Toplantısını Takibe Giden Gazetecilere Saldırı

Meclis Toplantısını Takibe Giden Gazetecilere Saldırı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nı takip eden gazeteciler, toplantı sırasında salon dışında meydana gelen bir olayı görüntülemek isterken saldırıya uğradı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantı devam ederken, salonda yaşanan hareketlenme ve bazı kişilerin dışarıya doğru koşmaları üzerine toplantıyı izleyen gazeteciler de kapıya yöneldi. Ancak, kapı içeriden ve dışarıdan kapatılarak kısa süre gazetecilerin dışarıya çıkmasına izin verilmedi. Yaşanan tartışmalar üzerine kapıyı açtıran gazeteciler, salonun bahçesinde yerde bir şahsın yattığını ve başında bir kalabalık olduğunu görünce olayı görüntülemek istedi. Daha fotoğraf makinelerini kaldırdıkları sırada, yerde yatan şahsın başında bulunan 15-20 kişi bir anda görüntü almak isteyen gazetecileri tartaklamaya başladı. Gazeteciler İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Kıymet Gökçe, Mersin’de yerel yayın yapan Mersin İmece Gazetesi muhabiri Soner Aydın, Sabah gazetesi muhabiri Adnan Açıkgöz, Akdeniz Gazetesi muhabiri Necdet Taş ve Haberci Gazetesi muhabiri Taylan Candar ile şahıslar arasında arbede yaşanırken, Soner Aydın ve Adnan Açıkgöz saldırganlar tarafından yumruklandı. Necdet Taş ile Soner Aydın’ın boğazını da sıkan saldırganlar, uzun süre gazetecileri tartakladı. Yaşanan arbede, bazı belediye görevlilerinin araya girmesiyle sona ererken, olay yerine polis çağıran gazeteciler, saldırganlardan şikayetçi oldu.
Yaşanan saldırı üzerine Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ile haber ajanslarının Mersin temsilcileri ve çok sayıda gazeteci de Kongre ve Sergi Sarayı’na gelerek saldırıya uğrayan gazetecilere destek verdi.
Meclis toplantısının sona ermesinin ardından yaşananlardan haberdar olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise saldırıya uğrayan gazetecilerle görüşerek, olayın ayrıntılarını öğrendi. Belediye yetkililerinden saldırıyı düzenleyenlerin kimler olduklarının belirlenmesini isteyen Kocamaz, “Saldırıyı düzenleyenler bizim personelimizse onlar adına gazetecilerden özür diliyorum. Eğer personelimizse onlar da özür dileyecek. Bu konuda gereken neyse yapacağız. Bu tür yaklaşımlarda bulunanları yanımda barındırmam, gözlerinin yaşına bakmam” dedi.