Melikgazi Belediyesiden Öğrenci Yurdu

Melikgazi Belediyesiden Öğrenci Yurdu

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak eğiteme ve öğretime büyük önem verdiklerini, ana okulu, ilk, orta ve lise eğitime yönelik okular yaparak Milli Eğitim Bakanlığına devir ederek Melikgazi de eğitime yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.
TBMM ‘nce kabul edilen son torba yasada belediyelere yeni görevler tahsil edildiği gibi yeni yetkilerle donatıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yasaya istinaden meclis kararıyla; turizm, sağlık, sanayi ve ticaret yatırımlarının ve eğitim kurumlarının su, termal su, kanalizasyon, doğal gaz, yol ve aydınlatma gibi altyapı çalışmalarını gerçekleştirebileceklerini kaydetti.
Yerel ihtiyaçların karşılanmasında, gerçekleştirilmesinde ve sunulması için her türlü işletme hakkının sağlanması için belediyelere geniş yetki verildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Beşikten, Mezara Kadar ihtiyaçların karşılanmasında yetkili kılınan belediyeler artık eğitim, sağlık, turizm ve şehir içi ulaşım güvenliği açısından yetkilendirilmiştir. Okul bahçelerine dahi alınmayan belediyeler şimdi okul inşa ederek eğitime büyük katkı sağlamaktadırlar. Son 10yıl içerisinde çıkarılan yasalar ile belediyeler hem mali açıdan güçlendirilmiş hem de yetki ve görevleri artırılmıştır. Bunun sonucunda ise vatandaş hizmet almaya ve haklı olan yaşam standartlarına kavuşmuştur. Yani belediyelere verilen her yetki ve görev ile vatandaşlar daha çok, sağlıklı, konforlu, ucuz ve kaliteli hizmet sunulmaktadır “ dedi.
Yeni çıkarılan yasa ile Melikgazi Belediyesi olarak yüksek öğrenim öğrencilerine yönelik yurt yaptırılacağını şu anda yurt binası için imar planında yer seçimi yaptıklarını bildiren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 4 üniversitesi ile üniversiteler şehri ve bilim merkezi olan Kayseri’de yurt binalarına büyük ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.