Meral Akşener, Emekli Bayram İkramiyesi İçin İddialı Çıkış Yaptı: "Adımı Değiştiririm"

Meral Akşener, Emekli Bayram İkramiyesi İçin İddialı Çıkış Yaptı: "Adımı Değiştiririm"

Emekli bayram ikramiyesinin 2024 için 3 bin lira olarak açıklanmasının ardından, İYİ Parti lideri Meral Akşener, adını değiştirme iddiasıyla çıkış yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu miktarı yetersiz bulan Akşener, "İşin tehlikede olduğunu görsün, 10 bin liraya çıkarmazsa adımı değiştiririm" dedi. Akşener, Ankara'da partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyarette, en düşük emekli aylığının asgari ücret kadar olması gerektiğini belirtti. Ziyaret öncesinde yaptığı konuşmada, "Eğer Sincan'ı değiştirirseniz, emekli maaşlarınız asgari ücret kadar olacaktır" dedi.

Bayram İkramiyesinde Çıkış: "Erdoğan 10 Bin Liraya Çıkarmazsa Adımı Değiştiririm"

Akşener, bayram ikramiyesi zammını değerlendirirken, "Rekabette hayır vardır" diyerek, "Eğer işin tehlikede olduğunu görsün, 10 bin liraya çıkarmazsa adımı değiştiririm. Kendinizi, çocuklarınızı düşünün" şeklinde konuştu.

Topel: "Hayatımda Hiç Geri Vitesim Olmadı"

Ayrıca İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım da gazetecilere açıklamalarda bulunarak, partisinin aday tanıtım törenindeki tartışmalara değindi. Topel, "Ağzımdan çıkanı bilirim, söylediğim sözü de bugüne kadar her zaman yerine getirdim. Hiçbir zaman da geri vitesim olmadı. Ben bu bahsettiğiniz şahsa 3 defa çağrıda bulundum. Dedim ki 'Benimle ilgili, benim bulunduğum yerlerde, benim bulunduğum partide herhangi bir şey yapacaksanız, bir operasyon düzenleyecekseniz aracı kullanmayın, kendiniz gelin.' Sözümde ve söylediğim yerde aynen duruyorum. Hayatımda hiç geri vitesim olmadı."  diyerek, kendisine yönelik yapılan iddialara karşı durduğunu ifade etti.

Ziyaret Sırasında Vatandaşlarla Sohbet

Meral Akşener, ziyaret sırasında Sincan esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti ve onların sorunlarını dinledi. Emeklilerin beklentilerine vurgu yaparak, partisinin seçim vaatleri arasında emeklilerin maddi durumunu iyileştirmeye yönelik taahhütlerde bulundu.