Mercedes Amg Petronas, Rusya’da Zafer İstiyor

Mercedes Amg Petronas, Rusya’da Zafer İstiyor

Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, Formula 1 takviminin 16’ncı yarışı olan Rusya’nın Sochi pistinde ilk iki sırayı hedefliyor.
İlk kez düzenlenecek olan Sochi Grand Prix’si öncesi Japonya’da duble yapan Mercedes AMG Petronas, Rusya’da da kazanarak lider durumda olduğu takımlar ve pilotlar sıralamasında şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor. 5.848 km uzunluğundaki pistte, pilotlar damalı bayrağı ilk sırada görmek için 53 tur atacak. Yarışın toplam uzunluğu ise 309.745 km olarak dikkat çekiyor. Başa baş olan pilotlar sıralamasında Lewis Hamilton, 266 puanla ilk sırada yer alırken, Nico Rosberg ise 256 puanla ikinci sırada bulunuyor. Takımlar sıralamasında da Mercedes AMG Petronas 522 puanla, en yakın rakibinin 190 puan önünde birinci durumda.
HAMILTON: "JAPONYA’DA OLDUKÇA İYİYDİK, SOCHİ’DE DE ÖYLE OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Pilotlar sıralamasında birinci durumda bulunan Lewis Hamilton, “Japonya’daki yarış sonrası ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Aracım inanılmazdı ve sınırları fazlasıyla zorlamayı başardı, bu durumdan oldukça memnunum. Elbette Jules Bianchi’nin kazası hepimizi üzdü, tüm dualarım onunla. Bu hafta sonu yeni bir tecrübe yaşayacağız, yeni yarışları ve mücadeleleri severim. Hafta boyunca pistin simülasyonunda tecrübe kazandık ama tekerlekler piste değmeden tam olarak ne olacağını bilemeyiz. Japonya’da oldukça iyiydik, Sochi’de de öyle olacağımıza inanıyorum” dedi.
ROSBERG: "RUSYA’DAKİ YARIŞIN UNUTULMAZLAR ARASINA GİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
İlk Rusya yarışı öncesi konuşan Nico Rosberg ise, “İlk düşüncelerim Jules Bianchi’nin bir an önce aramıza dönmesi yönünde. Ailesi, takım arkadaşları ve bizler için zor bir durum. Geçtiğimiz hafta için konuşursak, bizim için çok olumlu geçti. İlk defa yarışacağımız Rusya’da da aynı performansı sergilemek istiyoruz. Birkaç yıl önce Moskova’da bu yarışa yakın bir tecrübe yaşadık. Rus taraftarlar inanılmazdı. Bu yarışa da birçok seyircinin geleceğine inanıyorum. Rusya’daki bu yarışın unutulmazlar arasına gireceğini düşünüyorum” dedi.
12 Ekim Pazar günü TSİ 14.00’da başlayacak Sochi Grand Prix’sinin sıralama turları ise 11 Ekim Cumartesi günü TSİ 14.00’da gerçekleşecek.