Mersinli Öğrencilerden Sokak Hayvanları İçin Örnek Çalişma

Mersinli Öğrencilerden Sokak Hayvanları İçin Örnek Çalişma

Mersinli minik öğrenciler sokak hayvanları için örnek bir çalışmaya imza attı. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları’nda okuyan minik öğrenciler, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kış aylarında üşümemeleri için kulübeler yaptılar. Öğrenciler, bu kulübeleri büyük sitelere dağıtacaklar.
Öğrenciler, ‘Saygı ve Hoşgörü Ayı’ etkinlikleri kapsamında, ‘Sahipsiz hayvanların da insanlar ve sahipli hayvanlar kadar yaşam hakkı var’ sloganıyla yola çıkarak kedi ve köpek evleri yaptılar. Yaptıkları kulübeleri de Mersin’deki büyük sitelere dağıtacak olan öğrenciler, projelerini gerçekleştirirken rehberlik bölümü öğretmenlerinden Arzu Cebe ve Huriye Çiftçi, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Burcu Aslanpençe ve Özlem Tavbatır’dan fikirler aldılar.
Öğrencilerin örnek çalışmasıyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Seval Karakuş, toplumsal değerleri okulda yaşatmak için birtakım projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Okulda her ayın bir değeri olduğunu ifade eden Karakuş, “Ocak ayını da ‘saygı ve hoşgörü ayı’ olarak ilan ettik. Saygı ve hoşgörüyü yaşatmak adına da bu ay içinde öğrencilerimiz huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etmenin yanında sokakta kalan kedi ve köpeklerin üşememesi için kulübeler yaptı. Öğrencilerimiz Mersin’de bulunan büyük siteleri dolaşarak bu kulübeleri dağıtacaklar. Bizim asıl hedefimiz bu projenin daha da gelişmesi ve insanların sokak hayvanlarına bakış açılarının değişmesi” dedi.
Dağıtacakları kulübelerle Mersin’de yüzlerce sokak hayvanının bu kışı sıcak geçirme şansı yakalayacağını kaydeden 5A sınıfı öğrencisi Kaan Dere ise “Duyarlı vatandaşlarımız da bu kulübelere bir kap yemek koyarak projelerimize ortak olabilirler” diye konuştu.
İnsanların yaşama hakkı olduğu kadar sokakta yaşayan hayvanların da yaşama hakkı olduğunu vurgulayan 3C sınıfı öğrencisi Ece Aytar da “Bu dünyada hayvanlar da yaşıyor. Onların da duyguları var. Onlara özen göstermeliyiz ve onları sevmeliyiz” ifadelerini kullandı.