Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Gaziantep

Mesleki Eğitim İçin Oda, Okul Ve Özel Sektör İşbirliği Projesi

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu kapsamında Gaziantep Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitim için Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi”...

Yayınlanma:

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu kapsamında Gaziantep Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitim için Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi” 15 Temmuz 2014 tarihinde imzalanan sözleşme dahilinde 01 Eylül 2014 tarihinde uygulanmaya başladı.
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sözleşme makamı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın operasyon faydalanıcısı olduğu proje; Gaziantep Sanayi Odası liderliğinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında yürütülüyor ve mesleki eğitimin kalitesinin arttırılmasını hedefliyor.
Eylül 2015’e kadar devam edecek olan projenin amaçları arasında; meslek okulları ve özel sektör arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilmesi, öğrenci, öğretmen ve özel sektör boyutu ile mesleki eğitimin öneminin vurgulanması ve mesleki eğitime olan ilginin arttırılması, meslek seçimi ve kariyer planlaması için alternatif öğrenme metotlarının hayata geçirilmesi bulunuyor.
Proje ile ayrıca; meslek okulları, özel sektör, oda ve STK’ların içerisinde bulunacağı bir ağ kurularak ortak çalışma platformunun oluşturulması, GSO bünyesinde mesleki eğitim danışma ve destek masasının kurulması, ilde eğitim veren meslek okullarının eğitmenler nezdinde Gaziantep sanayisi hakkında bilgilendirilmesi ve sanayi ile ilişkilerinin güçlendirilmesi de hedefleniyor.
Meslek lisesi mezunu öğrencilerin istihdam oranının arttırılmasına katkı sağlayacak olan proje; Gaziantep ili mesleki eğitim stratejisinin oluşturulması, kentte aktif sektörler arasında olan makine-metal, gıda, tekstil ve kimya-plastik sektörlerinde çalışan ustabaşı ve usta öğreticilerin pedagojik ve profesyonel yeteneklerinin geliştirilmesi, projenin hedef olarak belirlediği konular arasında gösteriliyor.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler