Meü Tıp Fakültesi 400 Hemşire Bekliyor

Meü Tıp Fakültesi 400 Hemşire Bekliyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 400 hemşire ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, "Ama bugüne kadar kadro alamadık. Kadro ihtiyacımızı tamamlayalım ki hastaneyi ful kapasite ile çalıştırabilelim. Bazı yoğun bakımlarımız kapalı ve ben çok üzülüyorum. Yatak yok diyoruz hasta geldiği zaman, halbuki yatak var ama personel yok açamıyoruz" dedi.
MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Rektör Ahmet Çamsarı, göreve geldikten sonra hastanede güzel şeylerin olduğunu söyledi. Sekreter ve randevu sistemiyle ilgili yeni yapılanmanın olduğunu kaydeden Çamsarı, "Artık bölümler kendileri randevularını verip, merkezi ile olmuyor. Onun dışında onkoloji hastanesi için bir tane hayırseverimiz yaklaşık 4 milyon TL lazım inşaatı için 2 milyon TL bağışladı. 2 milyona ihtiyacımız var. Eğer bir veya iki hayırseverimiz daha onu üstlenirse hemen inşaat aşamasına başlayacağız inşallah. Tabi bazı can sıkıcı şeylerde oluyor. İşte bir döner sermayedeki soygun ile ilgili. Var gerçekten o tür şeyler canımızı sıkan ama bunlar bizim kararlılığımızı, dirayetimizi kıracak konular değil. Allah’ın izni ile halkımızın her şeye ulaşabileceği, her bölümde yeterli personel ve hocamızla çok daha büyük bir kapasite ile hizmet etmeye çalışacağız. Burada tabi siyasilere özellikle birkaç gruba çok iş düşüyor. Özellikle hastanemizin borcu konusunda desteğe ihtiyacımız var. Taşınma sürecini bir geriye gidiş oldu mali açıdan. Bunu kapatmamız lazım. Bütçe olanaklarını zorlayarak ve yukarıya sesimizi duyurarak bu açığı kapatmamız lazım" diye konuştu.
"400 HEMŞİRE İHTİYACIMIZ VAR"
Şu anda hastanede 7-8 aydır doğru düzgün bir ödeme yapılamadığını da vurgulayan Çamsarı, "Özellikle personellerimizin performans ödemeleri durdu. Çok zor durumda üniversitemizin mali kısmı. Hastanede kalite düşmedi aslında ama orada şöyle bir problem var. Orada insanlar artık çalışsak da çalışmasak da malzeme bulmakta zorlanıyoruz, ödemelerimiz aksıyor gibi şikayetler vardı çalışanlarda. Şimdi doğaldır ki doktor mutsuz olursa hasta da mutsuz olur. Yani oradaki öğretim üyeleri ve hocalarımız özveri ile dayanıyor. Çünkü Türkiye’nin çok az bir yerinde böyle ödemeler aksamıştır. Şimdi 8 ay boyunca ödeme vermeseniz, sadece maaşla ek ödemesiz bir hocayı çalıştırmamız gerçekten çok güç. Ancak Mersin’i çok sevdikleri için burada yaşamak istedikleri için şanslarını zorluyor hocalar şu anda. 400 hemşire ihtiyacımız var ama bugüne kadar kadro alamadık. Acilen kadro ihtiyacımız var. Bu olsun ki hastaneyi ful kapasite çalıştırabilelim" şeklinde konuştu.
"BAZI YOĞUN BAKIMLARI AÇAMIYORUZ"
Kadroyu tamamladıktan sonra hastanenin kendi kendini kurtaracağını belirten Çamsarı, "Devletimizden cuzi miktarda bir hibe alabilirsek daha yapabilecek bir şeye gerek yok. Ancak biz eski hastanemizin kadrosu ile yeni hastaneyi çevirmeye çalışıyoruz. Bu şu anda imkansız. Bazı yoğun bakımlarımız kapalı ve ben çok üzülüyorum çünkü hangimizi düşeceğini belli değil o yoğun bakımlara ama açamıyoruz yatak yok diyoruz hasta geldiği zaman. Halbuki yatak var ama personel yok açamıyoruz. Bu çok kötü. Ameliyathanelerde de var aynı sorun. Doktorlarımız özveri ile çalışıyor ama hemşire yok sağlık çalışanı yok ameliyathane odası açamıyoruz. Bu çok kötü bir şey. Bir an önce kadro sıkıntımızı halletmemiz gerekiyor. Şimdi heyecanla bekliyoruz bu ay kaç kadro verilir diye" ifadelerini kullandı.