Mhp’li Nihat Şensoy Aday Olamayacağını Açıkladı

Mhp’li Nihat Şensoy Aday Olamayacağını Açıkladı

MHP Ordu teşkilatında mevcut İl Başkanı Köksal Yılmaz’a karşı aday olan Nihat Şensoy, MHP Genel Merkezi’nin partiye üyelik süresinin aday olmasına imkan vermediği gerekçesiyle aday olamayacağını açıkladı.
Konuyla ilgili MHP eski Milletvekili Rıdvan Yalçın, Şemsettin Şahin, Yaşar Pamuk, Onur Şahin ile bazı partililerin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Nihat Şensoy, 2002 seçimlerinde aday adaylığı için 9 ay partinin üyesi olarak kaldığını, daha sonra memuriyete geri döndüğünü, son olarak İl Kongresi öncesi yeniden form doldurarak üyeliğini canlandırdığını belirtti. Genel Merkez’de yaptığı görüşmelerde üyelik süresiyle ilgili hiç bir sorun olmadığı, aday olmasında bir sakınca bulunmadığı söylenmesiyle birlikte çalışmalara başladığını belirten Şensoy, adaylık süresince ülkücü ahlak ve hukuka yakışmayacak nitelikte tehdit ve hakaretlere, çirkin iftiralara maruz kaldığını, ziyaretlerini engellemeye çalışan ilçe başkanlarıyla karşılaştığını savundu. Bütün bunlara rağmen yılmadığını ve çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Şensoy, son talimatları almak üzere genel merkeze yaptığım ziyarette daha evvel imza edip üyelik formunu teslim ettiği ve aday olmasında sakınca olmadığı bildirilmiş olunmasına rağmen Teşkilat Başkanlığı tarafından üyelik süresinin aday olmasına yetmediğinin tarafına bildirildiğinde büyük şok yaşadığını ifade etti. Şensoy, şöyle konuştu:
“Halen ilçe başkanı ve yönetici olduktan sonra üye olduklarını bildiğim birçok değerli arkadaşımın varlığı aday olma kararımı olumlu etkilemişti. Ben aday olmak adına üniversite eğitimi süren iki evladıma sunacağım imkanı kısıtlama adına memuriyetten emekli oldum. MHP Genel Merkezi’nden aldığım talimat ve telkinin tartışılmaz doğruluğuna inançla çıktığım bu yolda adaylığımın engellendiğini üzülerek belirtiyorum. Ordu’da 19 ilçe kongresini adaysız gerçekleştiren ve delegenin tamamını belirlemiş mevcut yöneticilerimizin adaylığımı engellemek adına gösterdikleri çaba ve havada uçuşturdukları dosyalar ilimiz siyaseti bakımından ibret vericidir. Ben kürsüye çıkıp inandığım doğruları ifade ederek yenileceksem de sandıkta ülkücü iradenin tecellisi ile yenilmeyi tercih ederdim. Kendi oluşturdukları ve iradelerini hiçe saydıkları delegelerimizin şahsım ve ekibime olan teveccühü karşısında panikleyenler, sandıkta yenemeyeceklerini anlayanlar, yarışmak yerine adaylığımı engelleyerek masada mağlup olmamı sağlamış bulunuyorlar. Bugün üzülerek ifade ediyorum ki, aday olamayacağım. Olsam bile salona gelemeyeceğimi söyleyenler kazanmış, demokrasi kaybetmiştir. Bugün baskı kazanmış, hoşgörü kaybetmiştir. Bugün uzaklaştırma kazanmış, kucaklaştırma kaybetmiştir. O salona sokulmayan, o kürsüye çıkartılmayacağı söylenen Nihat Şensoy değil milliyetçi-ülkücü iradenin ekseriyetidir. Biliniz ki, ben bu davaya 38 sene önce kalbimle, ruhumla üye oldum. Ve hiç o üyelikten vazgeçmedim. Kayıtlardaki üyeliğin gönlümde hiçbir hükmü yoktur ve bundan sonra da gönül üyeliğim devam edecektir.”