Milas’ta Liseliler Mumcu’yu Andı

Milas’ta Liseliler Mumcu’yu Andı

Türkiye Liseliler Birliği üyesi bir grup, gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu andı.
22 yıl önce aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Milas’ta Türkiye Liseliler Birliği üyeleri tarafından anıldı. Mumcu’yu anmak için Cumhuriyet Anadolu Lisesi önünden Atapark’a yürüyen liseliler, burada slogan atarak basın açıklaması yaptı.
Açıklamasına Mumcu’nun kalemiyle tekrar sahneye taşındığını ifade eden TLB Milas Temsilcisi Mehmet Can Çiftçi; “Uğur Mumcu, bizlere yani namı diğer talebelere 24 Ocak sabahı çok önemli bir miras bıraktı. Özü, bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan bu miras 150 yıl sonra tekrardan dirilmiş ve sistemin karşısına eşkıya kesilmişti. Bu miras içerisinde birçok eşkıyayı barındırmaktadır. Mirasın temelini ve Mumcu’nun kalemini oynatan 150 yıllık tarihimiz, Belgrad ormanında büyük bir ayağa kalkış ve zulme karşı milletimizin meşru direnişiyle başlamıştır. Bizler Uğur Mumculara dokunamadan hisseden bir nesiliz. Fakat mirasımıza ve devrimci geleneğimize daha çok sarılıyoruz.” dedi.