Milletvekili Gürkan’dan 4 Bin İşsize Müjde!

Milletvekili Gürkan’dan 4 Bin İşsize Müjde!

AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Adana’da yaklaşık 4 bin civarında vatandaşın İŞKUR tarafından yürütülen ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ Kapsamında 15 Eylül’den itibaren istihdam edileceği müjdesini verdi.
Milletvekili Gürkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde Adana il Merkezi ile ilçelerde yer alan çeşitli kamu kuruluşlarında çalışmak üzere, yaklaşık 3 bin 500 ile 4 bin arasındaki işsizin istihdam edilmesine ilişkin çalışmaların başladığını söyledi.
Hükümet tarafından işsizliğin azaltılması amacıyla ciddi çalışmalar yürütüldüğünü belirten Gürkan, bu çalışmalardan birisi de İŞKUR tarafından uygulanan ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ dir. Bu proje Türkiye genelinde işsizliğin azaltılması, işsizlerin çalışma alışkanlıklarını kaybetmemesi ve işsizlere gelir desteği sağlanması amacıyla yürütülen çok önemli bir projedir. Geçen yıl bu proje kapsamında Adana ilimizde yaklaşık 2 bin vatandaşımıza iş imkânı sunulmuştur” dedi.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, şunları kaydetti.
“Bu yılda bu proje kapsamında Adana ilimizin azami ölçüde faydalanması amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile görüşmelerimiz sonucunda, Adana İl Merkezi ve İlçelerimizde 15 Eylülden sonra iş başı yapmak üzere yaklaşık 3 bin 500, 4 bin vatandaşımızın istihdam edileceğine dair sözü verilmiş ve çalışmalara başlanmıştır. Böylelikle binlerce vatandaşımıza ekonomik destek sağlanırken, Kamu kurum ve kuruluşlarının da hizmet kalitesi arttırılacaktır. Bu proje ile kazanç kapısı açılacak tüm vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diler, Adana ilimizde 3500-4000 aileye destek sağlanmasında emeği geçen Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, Milletvekili arkadaşlarımıza ve bürokratlarımıza çok teşekkür ederim.”