Milletvekili Necdet Ünüvar Adilcevaz’ı Ziyaret Etti

Milletvekili Necdet Ünüvar Adilcevaz’ı Ziyaret Etti

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Bitlis’in Adilcevaz ilçesini ziyaret etti.
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e gelen Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, akşam saatlerinde Adilcevaz’a gelerek, tarihi Ulu Camide akşam namazını kıldı. Namaz sonrası Ulu Cami’de incelemelerde bulunan milletvekili Ünüvar, Başkan Necati Gürsoy ve yetkililerden cami hakkında bilgi aldı. Adilcevaz’ın tarihi dokusuna ve doğal güzelliğine hayran kaldığını ifade eden Ünüvar, tarihi Ulu Cami ve Tuğrul Bey Camii manzaralı bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Adilcevaz Belediyesine geçen Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Belediye Başkanı Necati Gürsoy’u makamında ziyaret etti. Başkan Necati Gürsoy, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “İlçemizin tarıma ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisi var. Tarım alanında ilçemizde dünyaca ünlü Adilcevaz cevizi yetiştirilmektedir. Maalesef bu yıl 30 Mart tarihinde meydana gelen dondan dolayı ilçemizde cevizle ilgili bir sıkıntı oluştu ve bu yıl ceviz ağaçlarımız hiç yok denecek kadar az verim verdi. Ekonomimiz daha çok cevize dayalıdır. Ceviz reçelinin kaynağı Adilcevaz’dır. Sayın vekilimiz, Sağlık Bakanlığında ve hükümetimizde ağırlığı olan bir büyüğümüzdür. Bir ambulansa ihtiyacımız vardı. Sayın vekilimiz talimat verdi hastanemize ambulansımız gelecek. Vekilimizi çok sevdik ve bundan sonra başka problemlerimizi de kendilerine üçüncü vekilimiz gibi arz edeceğiz. Sayın vekilimiz bugün Türkiye’yi dünyanın sağlık merkezi haline getirdi. Ben huzurlarınızda vekilimize teşekkür ediyorum ve her zaman ilçemize bekliyoruz” dedi.
AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise Adilcevaz’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bitlis milletvekillerimiz ile birlikte Bitlis’e bir ziyarette bulunduk. Programımızda olmamasına rağmen sayın Belediye Başkanımız Necati Bey’in ısrarları üzerine tarihi ve doğal güzelliğini duyduğum Adilcevaz ilçemize geldim ve bu şirin ilçemizi yakından görme fırsatı buldum. Bizim hükümet olarak sağlıktaki bakış açımız; nerede bir problem gördüysek o problemi anında çözmeye çalıştık ve nerede bir eksiklik, bir ihtiyaç varsa bizim görevimiz devletin imkanlarını milletin ihtiyaçlarına göre harcamaktır. AK Parti hükümetinin temel özelliği budur. Artık dış ülkelerden tedavi için Türkiye’ye geliyorlar” şeklinde konuştu.
Milletvekili Ünüvar, Adilcevaz’ın güzel bir ilçe olduğuna değinerek yaz aylarında Adilcevaz’a tekrar gelmek istediğini söyledi. Öte yandan Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri sonucu, milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın talimatıyla Adilcevaz Onkoloji Hastanesine ambulans gönderilecek.