Milletvekili Uzun, Mevsimlik Tarım İşçilerini Ziyaret Etti

Milletvekili Uzun, Mevsimlik Tarım İşçilerini Ziyaret Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni kurulan Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu’na seçilen AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, kentteki mevsimlik işçileri ziyaret ederek, sorunlarını yerinde dinledi.
Beraberinde Tarsus İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Kemal Yıldırım ile birlikte Yenice, Çiçekli, Karsavuran ve çevre köylerdeki yaklaşık 250 çadırda barınan mevsimlik işçileri ziyaret eden Uzun, sorunları tek tek not aldı. Mevsimlik Tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için rapor hazırlayacağını belirten Uzun, "Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte giden vatandaşların, bu süreçte ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevreyle ilişkiler, çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut sorunlarının tespiti ile bu sorunların giderilmesine yönelik kurulan komisyon üyesi olarak bölgemizdeki geçici tarım işçilerinin sorunlarını giderilmesi için çalışmalara başladık. Bu doğrultuda AK Parti Hükümeti kurulduğu günden itibaren herkesin ve herkesimin yaşam standartlarının yükselmesi için çalışmış ve çalışmaya devam edecektir” dedi.
Mevsimlik geçici tarım işçilerinin ne zaman geldikleri, nereye yerleştikleri, hangi koşullarda yaşadıkları ve çalıştıklarını belirleyerek onlar için insan haklarına uygun, yaşam ve çalışma koşullarının sağlanmasının sosyal devlet anlayışı olarak gördüklerini vurgulayan Uzun, "Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde her konuda olduğu gibi mevsimlik tarım işçilerine yönelik çalışmalarımız önümüzdeki günlerde kendini gösterecektir. Mevsimlik tarım işçiliği Türkiye’nin birçok ilinde yaşanıyor. Yüz binlerce çocuk doğrudan veya ailesi gezici tarım işçisi olarak çalıştığından yoksulluk sınırının altında yaşıyor, zorunlu eğitimine devam edemediğini biliyoruz. Bireyin çocukken eğitim sürecini erken terk etmiş olması yoksulluk ve yoksunluk halinin devam etmesine neden olmaktadır. Çadırların bulunduğu yerde su birikintileri, çocuklar da dahil olmak üzere bütün aile tek göz çadırda uyumakta, herkes için yeterli uyuma ortamı ve yiyecekleri saklamak için sağlıklı koşullar olmadığını görmekteyiz. İnsanın temel yaşam ihtiyacı olan, temiz su, tuvalet, beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için acil tedbirler alınması gerek" dedi.