Milli Güreşçi Hamit Kaplan Mezarı Başında Anıldı

Milli Güreşçi Hamit Kaplan Mezarı Başında Anıldı

Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Hamit Kaplan, vefatının 39. yıl dönümünde memleketi Amasya’nın Hamamözü ilçesinde dualarla anıldı.
Anma programına Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, ilçe kaymakamları, Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
1976 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu vefat eden Hamit Kaplan kazandığı başarılarla Amasya’nın adını tüm dünyaya duyurduğunu belirten Vali Çomaktekin, “Güreş deyince akla gelen millet Türk milletidir. Güreşte başarılar denince, milletimizin medar-ı iftiharı olmuş çok önemli şahsiyetler vardır. Bu mümtaz şahsiyetlerden birisi de merhum Hamit Kaplan’dır. Kendisini rahmetle, saygıyla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu alanda çok güzel bir sözü vardır. ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ Hamit Kaplan’da bu tarife uyan önemli bir şahsiyettir. Uluslararası alanda böyle büyük başarılara imza atmış olan şahsiyetleri tanımamız, örnek almamız ve özellikle de sevgili gençlere, öğrencilere iyi anlatmamız gerekiyor. Böylece kendilerinde olan özgüven ve cesaretleri yükselecektir. Çünkü gençlik, ecdadındaki başarıları gördükçe kendisinde de büyük işler yapma cesareti bulacaktır. Bu güzel günde, sizlerle beraber Hamit Kaplan gibi büyük bir sporcunun mezarı başında bulunup, dua okumak bizim için çok özeldir. Hepinize teşrif ettiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Hamit Kaplan’ın aile efradına bir kez daha taziyelerimi iletiyorum. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Törende birer konuşma yapan Kaymakam Güntepe ve Belediye Başkanı Destebaş ise Hamamözü halkının ve idarecilerinin Hamit Kaplan’ın anısını yaşatmak için çalışacağına vurgu yaptılar.
115 defa milli formayı giyen Kaplan, Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyası kazanırken, 15 altın, 11 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.