Milli Güreşçiler Yurda Döndü

Milli Güreşçiler Yurda Döndü

2014 Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda başarılı sonuçlara imza atan Milli Güreşçiler yurda döndü. Şampiyonada altın madalya kazanan Taha Akgül, hedeflerinin Rio Olimpiyatları’nda altın madalya olduğunu söyledi.
Özbekistan’da düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, 70 kiloda gümüş madalya kazanan Yakup Gör, 86 kiloda bronz madalya elde eden Selim Yaşar ve diğer Milli Güreşçiler yurda döndü. Öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı’na inen Milliler’i çok sayıda minik güreşçi karşıladı.
Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
"7 SENEDİR DÜNYA ŞAMPİYONUMUZ YOKTU"
Akgül, Türkiye’nin serbest stilde 7 yıldır altın madalya hasreti çektiğini hatırlatarak, "7 sene sonra ilk kez ben Dünya Şampiyonu oldum. Henüz 24 yaşındayım. 3 Avrupa Şampiyonası’nda serbest güreşte bir ilki başardım. Çünkü; 3 defa üst üste Avrupa Şampiyonu olan bir sporcu yok. Ben bunu başardım. 24 yaşında Allah bana Büyükler Şampiyonluğu’nu nasip etti. Türkiye’nin ilk altın madalyasını ben aldım. Şimdi grekoromen maçları var. İnşallah diğer takım arkadaşlarımız bunun devamını getirecekler. Biz serbest takım olarak, takım halinde dünya üçüncüsü olduk. 40 yıl sonra böyle bir başarıyı yakaladık. Darısı grekoromen takımımıza" dedi.
"HEDEF RİO OLİMPİYATLARI"
Çalışmalarına aralıksız devam edeceğini ifade eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonu Taha Akgül, "İnşallah hedef Rio Olimpiyatları. Buradan gider gitmez tatil yok. Yine çalışmaya devam edeceğiz. Hedef Rio Olimpiyatları’nda altın madalya" diye konuştu.