Minik Öğrenciler Sonbaharı Uğurlayıp Kışı Karşıladı

Minik Öğrenciler Sonbaharı Uğurlayıp Kışı Karşıladı

Sonbahara elveda kışa merhaba etkinlikleri kapsamındaki Güz Sergisi için kolları sıvayan GKV Özel Anaokulu öğrencileri, tabiattan topladıkları yaprak ve bitkilerle özgün çalışmalar yaparak sonbaharın renklerini üç boyutlu resimlerine taşıyarak sergi açtı.
Mevsimleri yakından takip eden ve tabiattaki mevsimsel değişimleri mercek altına alan GKV Özel Anaokulu öğrencileri, sonbaharın son günlerinde okul bahçesinde sonbahardan kalan son izleri de toplayarak gerçekleştirdikleri Güz Etkinliği sergisi için kullandılar. Minik öğrenciler, Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Gözde Ekim’in rehberliğinde, okul bahçesinde tabiatın kabuk değişimini mercek altına alırken doğanın büründüğü turuncu, sarı ve kırmızı renkleri yaptıkları resimlerine taşıdılar.
Güz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren GKV Özel Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı “Öğrencilerimizle dört mevsimi ve mevsimlerin doğada meydana getirdiği değişimleri sürekli inceliyoruz. Kasım ayının son günlerinde de okul bahçesinde düzenlenen etkinlikle sonbahara veda kışa merhaba çalışması yapılırken sonbahardan geriye kalan sararmış yapraklar, ağaçların aldığı görünüm ve toprağın rengi üzerinde duruldu. Turuncu, sarı, kırmızı ve kahverenginin yüzlerce tonunu zevkle izlediğimiz doğa ve Gaziantep’te tam anlamıyla yaşanan güz mevsimi, öğrencilerimizin çalışmalarına ilham konusu oldu. Proje ve Tasarım Dersi öğretmenimiz Gözde Ekim rehberliğinde yürütülen güz etkinliğinde minik GKV’liler, sonbaharın coşkusunu yaratıcılıklarıyla birleştirerek, birbirinden güzel sanat eserleri oluşturdu. Sonbahar mevsiminin belirgin özelliklerinin yaşatılmaya çalışıldığı etkinlikte öğrencilerimiz, okulumuz bahçesinde gezinti yaparak yapraklara, toprağa dokunup mevsimin güzel havasını hissederek sonbahar hakkındaki bilgilerini tazelediler. Sınıfta yapılan söyleşilerde sonbaharın renkleri ve mevsim özellikleri pekiştirildi. Yapılan çeşitli toplu ve bireysel çalışmalarda yaratıcılıklarını kullanan minikler özgün eserler meydana getirmenin sevincini yaşadılar. Anaokulumuzun fuayesinde sergilenen güz etkinliği sergisi sonbaharın sıcak renklerini yansıtan farklı bir ortam oluşturdu. Minik öğrencilerimizi içlerindeki sıcacık duygularını, sarı, kırmızı ve turuncunun birbirinden güzel tonlarıyla dışa yansıtan yaratıcılıklarından dolayı kutluyoruz” dedi.
Etkinlikler kapsamında yapılan çalışmalar GKV Özel Anaokulu fuayesinde düzenlenen sergiyle kamuoyuna sunuldu. Açılan sergiye veliler kadar vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.