Muğla Jandarmasına ‘mobil Karakol’ Aracı

Muğla Jandarmasına ‘mobil Karakol’ Aracı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 6 adet mobil karakol aracı tahsis edildi. Mobil araçlar ile asayiş olaylarında vatandaşlar karakola gelmeden araç içinde ifadelerine başvurulabilecek.
Özellikle hırsızlık, kapkaç, gasp, trafik kazaları gibi suçlardan müşteki ve mağdur konumundaki kişiler ile görgü-tespit ve bilgi alma tutanakları şahıslar karakola davet edilmeksizin olay yerinde işlemler yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığınca Muğla İl Jandarma Komutanlığı emrine 6 adet “Devriye Müdahale Araçları ve Mobil Karakol Aracı” tahsis edildi. Araçlar sabit Jandarma Karakollarında verilen hizmetleri mobil olarak verebilecek şekilde dizayn edildi.
Araçlar, nüfus hareketliliği ile turizm faaliyetlerinin yoğun olduğu yerleşim yerleri, plaj, mesire yeri ile tarihi ve turistik alanlarda görevlendirilerek vatandaşa verilen hizmetlerin kolaylaştırılması amaçlanıyor. Araçlar Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) sistemine bağlanarak veri, fotoğraf alış verişi sağlanabilmekte, kimlik sorgusu yapılabilmekte, müdahale edilen olayların evrakları olay yerinde tanzim edilerek, güvenlik hizmetlerinin yerinde verilmesini sağlayacak.