Muratpaşa’da Hiçbir Çocuk Sokakta Büyümeyecek

Muratpaşa’da Hiçbir Çocuk Sokakta Büyümeyecek

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde Koruyucu Aile Semineri, Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda verildi.
Seminerin açılış konuşmasını Antalya Valisi Muammer Türker’in eşi Filiz Türker yaptı. Seminere Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Muratpaşalılar katıldı.
Muratpaşa’da hiçbir çocuğun sokakta büyümeyeceğini dile getiren Belediye Başkanı Ümit Uysal, aileyi desteklemek üzere başlattığı projeleri anlattı. Başkan Uysal, “Dünya’da iyilik ve kötülük adına ne varsa, temelinde insan vardır. Bir çocuğu suçluya dönüştüren serüvene bu temelden bakılmalıdır. Tüm çocuklar masumdur. Çocuklarımızı koruyup, ailelerimizi destekliyoruz. Bu anlamda da kreş ve gündüz bakımevleri açıyor, çalışan anneler için yaşamı kolaylaştıran halk çamaşırhaneleri gibi projeleri geliştiriyoruz” diye konuştu.
Çocuklar için koruyucu ailenin önemine değinen Filiz Türker ise, koruyucu aileler ve çocuklarla ilgili deneyimlerini aktardı. Kendisinin sosyal hizmet uzmanı olduğunu belirten Türker, “Devlet ne kadar güçlü olursa olsun, küçücük bir ailenin bir çocuğa vereceği şeyleri veremez. Bir buçuk ay süresince ilgilendiğim 6 aylık bir çocuğu, koruyucu ailenin yanına yerleştirdik. Daha sonra aileyi ziyaret ettiğimde herkesin kucağına giden 6 aylık çocuğun, koruyucu annesinden başka kimseye gitmek istemediğini gözlemledim” dedi.
EVLAT EDİNMEDE ANTALYA İKİNCİ
Antalya Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nevzat Özer ise, Antalya’nın evlat edinme işlemlerinde Türkiye’de ikinci sırada olduğunu, koruyucu aile sıralamasında üçüncü sırada yer aldığını kaydetti. Toplam 78 koruyucu aile olduğunu belirten Özer, 37 adet de çocuk evi olduğunu sözlerine ekledi.
Program Sosyal Hizmet Uzmanı Kerem İçinak ve Müge Akyol’un sunduğu, koruyucu aile nedir sorusuyla başlayan, kimlerin koruyucu aile olacağı şeklinde devam eden ve projenin amacını anlatan seminer ile devam etti.
Konuşmaların ve sunumun ardından koruyucu ailelik yapan 48 yaşında Emekli Öğretmen Seval Aydın ve 53 yaşında Öğretmen Berrin Bıyık katılımcılara deneyimlerini anlattı. Seval Aydın, “44 yaşında kendime zaman ayırmak ve hayallerimi gerçekleştirmek için emekliye ayrıldım. 2 hayalim vardı birisi 1 Mayıs’ta Küba’da olmak idi, oldum. İkincisi tüm dünyayı fotoğraflamaktı. Ancak koruyucu aile olduktan sonra tüm hayallerimden vazgeçtim ve bir çocuğun hayali oldum” dedi.
Üç çocuk sahibi iken, 5 ve 8 yaşında 2 kız çocuğuna koruyucu annelik yaptığını söyleyen Berrin Bıyık ise, “En büyük ortak korkumuz bana bir şey olması. Çünkü ben öldüğüm takdirde koruyucu ailelik son eriyor. Kardeşleri ne kadar severse sevsin devlet çocukları geri alıyor. Çocuklarıma yetebilmek için emekli olduğum halde göreve geri döndüm. Çocuklarımla beraber çok mutluyum” ifadelerini kullandı.