Muş-kulp Karayolu Ulaşıma Açıldı

Muş-kulp Karayolu Ulaşıma Açıldı

Muş’ta 5 gün önce ulaşıma kapanan Muş-Kulp karayolu, 2 günlük çalışmanın ardından ulaşıma açıldı. Kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu bölgede, ekipler güçlükle ilerledi.
Kentte geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıklar giderilmeye çalışılıyor. 5 gün önce kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Muş-Kulp karayolunun ulaşıma açılması için Karayolları 113’üncü Şube Şefliği’nin cumartesi günü başlattığı yol açma çalışmaları sonucu, dün akşam saatlerinde açıldı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu ve kardan tünellerin oluştuğu bölgede, ekipler yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.
Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Karayolları 113’üncü Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, kar ve tipinin bölgede fazla etkili olduğunu belirterek; "Özellikle yüksek kesimlerde, kar ve tipiden dolayı görüş mesafesi sıfıra indi. Ekiplerimiz çalışmada zorlandı, ama her şeye rağmen canla başla çalışarak ana arterlerimizi açık tutmaya çalıştık. Şu anda bulunduğumuz bu yol, Kulp üzerinden Muş’u Diyarbakır’a bağlayan bir yol. Kar kalınlığı 3-4 metreyi bulmuş durumda. Özellikle 37 kilometrelik bu yolumuzun son 15 kilometresinde kar yağışı fazla olur ve tipi etkilidir. 6 Ocak’ta kapandı. Alternatif yolumuz olduğu için burayı kapalı tuttuk. 3-4 gün, tipinin dinmesini bekledik ve çalışmalarımıza başladık. 9 Ocak’ta başladığımız çalışmalar sonucu yolu ulaşıma açtık" diye konuştu.