Müsiad Elazığ Şubesinin ‘dost Meclisi’ Konuğu Aydın Ve Polat Oldu

Müsiad Elazığ Şubesinin ‘dost Meclisi’ Konuğu Aydın Ve Polat Oldu

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi’nin bu haftaki ‘Dost Meclisi’ konuğu Elazığ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın ile Gümrük ve Ticaret İl Müdür Vekili Mehmet Polat oldu.
MÜSİAD Elazığ Şubesi’nde gerçekleştirilen ‘Dost Meclisi’ toplantısına konuk olan Elazığ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın ile Gümrük ve Ticaret il Müdür Vekili Mehmet Polat’ı Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ile üyeleri karşıladı. Bir süre MÜSİAD üyeleri ile sohbet eden Aydın ile Polat, alanları ile ilgili bazı konularda bilgi verdi. Kendilerini direk olarak ilgilendiren akaryakıt ve üretim konularının olduğunu belirten Aydın, "Ülkemizdeki bütün üreticilerin üreteceği ürünlerini miktarlarını, cinslerini bizim veri tabanımıza işlemesi gerekiyor. Bu benim Elazığ’da hem üzüldüğüm, hem de sıkıntı duyduğum bir iş. Bunun nedeni üreticilerimizin bu yükümlülüklerini yerine getiremedikleri içindir. Biz bunun olabilmesi için bir takım adımlar attık, beklide yetersiz. Ama bunu yerine getirmedikleri için maalesef idari para cezalarına maruz kalıyorlar. İlk önce bütün üreticilerin sanayi sicil belgesini alması zorunlu. Bunu bilmesi gerekiyor. Biz 2013 yılında yaptığımız bin iş yeri denetiminde bunların 200 tanesinin üretici olduğunu belirledik" dedi.
Üniversite-sanayi iş birliğine de değinen Aydın, "Geçtiğimiz yıl bu konu ile ilgili toplantı yaptık. Mevcut üreticinin mevcut teknolojisini bir üst seviyeye, yani düşük teknolojiyi orta, ortayı ise yüksek seviyeye yükseltebilmek adına üniversitede ki hocalarımızla bir araya geldik. Bir araya gelip bunları konuşa bilmek güzel. Mesela bir proje hazırlanıp bize ve bakanlığımıza başvuranlar üst sınırı olmaksızın destek alabiliyor. Bu destek durumu AR-GE ve teknolojiye yönelik olanlara göre değişiyor" şeklinde konuştu.
Karşılıklı soru cevapların ardından konuşan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ise, "Biz Elaziz’de kurumsal ve sanayi olarak üniversiteyi bir araya getiren çalışmayı yapan tek kuruluşuz. Şuanda üniversiteden bir kardeşimiz bizim danışmanlığımızı yapıyor. Bizim bu projelerimizi ciddi manada kendisi takip ediyor. Yani bizim MÜSİAD’daki kardeşlerimiz üniversite- sanayi iş birliği konusunda hassas. Şuanda Teknokent’te nasip olursa bir ofis çalışmamız var. Yeni hizmet binamızla birlikte onu da açacağız" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonrasında MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın’a ve Gümrük Ticaret İl Müdür Vekili Mehmet Polat’a MÜSİAD yayınlardan oluşan bir çanta takdim etti.