Müsiad’dan Kobani Protestolarına Tepki

Müsiad’dan Kobani Protestolarına Tepki

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Başkanı Abdullah Tekin, Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının ardından başlayan ve sonrasında şiddet eylemlerine dönüşen gösterileri kınadı.
Abdullah Tekin, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını kınamak ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için başlatılan gösterilerin şiddet eylemlerine dönüşmesi üzerine açıklama yaptı. Provokasyon uyarısında bulunun Abdullah Tekin, "Oluşturulmaya çalışılan şiddet ortamı ve beraberinde getirdiği sokağa çıkma yasaklarını büyük bir kaygı ile takip etmekteyiz. Terör örgütü İŞİD’in Suriye sınırları içerisindeki Kobani’ye saldırısını bahane ederek planlı bir şekilde ülkenin muhtelif yerlerinde ve Manisa’mızda kardeşlik, barış ve esenliğine gölge düşürülmesi ve ‘çözüm süreci’ arifesinde bu olayların meydana gelmesini manidar bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ne yazık ki bazı Kürt kardeşlerimiz oyunun farkında değiller. Kobani’yi kurtaralım derken ülkenin çeşitli yerlerini Kobani’ye çevirmek çözüm değildir. Hiçbir zaman şiddet ile hak talep edilmez. Ülkeye zarar verecek davranışlardan kaçınmak huzur ortamının devamını temin etmek her vatandaşın bu ülkeye borcudur” dedi.
Hak ararken hakka girmenin son derece yanlış olduğunu belirten Tekin, “24 insanın öldürülmesi, kamu mallarının yakılması, vatandaşların mallarına zarar verilmesi, emniyet güçlerine silahlı, taşlı, sopalı saldırılarda bulunulmasının hiçbir haklı gerekçesi ve tutar yanı olmamakla birlikte, bu tür şiddet eylemlerinin problemlerin çözümüne katkıda bulunmadığı da aşikardır. Hak hiçbir zaman şiddet ile talep edilemez. Uluslararası arenanın hukukun belirlediği evrensel gerekçelerle birlikte müdahil olduğu bir ortamda, Türkiye’yi haksız gerekçelerle hiçbir kimsenin ve hiçbir grubun her türlü provokasyona açık hale getirmeye hakkı yoktur. Bununla birlikte gruplar üzerinde söz sahibi olan kanaat önderlerini; sağduyuya, aklıselim olmaya ve her türlü provokasyona yol açacak söylem ve fiillerden kaçınmaya davet ediyor, kardeşliğimizi bozacak ’çözüm sürecini’ baltalayacak her türlü oluşumun da MÜSİAD olarak karşısında yer alacağımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Asker ve polisin şehit edildiği, insanların linç edilerek öldürüldüğü, arabaların yakıldığı kamu mallarının tahrip edildiği bir ortama hiçbir yatırımcının da girmeyeceğini belirten Tekin, “İş Dünyasını temsilen iş adamları gözüyle bu sürece baktığımızda yaşanan gerginlikler piyasaları etkileyebilir, yatırımcılar yatırımlarını geri çekebilir. Ekonomi alt üst olabilir. Bunun faturası her zaman olduğu gibi yine vatandaşa yansır” dedi.
MÜSİAD olarak her zaman aklıselimden, ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olduğunu belirterek sözlerini sonlandıran Abdullah Tekin, "Dün akşam şehit edilen iki emniyet görevlisine Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.