Muş’ta Kar Temizleme Çalişmasi

Muş’ta Kar Temizleme Çalişmasi

Muş’ta etkili olan kar yağışının ardından belediye tarafından başlatılan karla mücadele çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.
İki vardiya halinde yapılan çalışmalarla şehrin ana ve ara arterleri kardan temizlenirken, biriken kar kütleleri ise kamyonlarla şehir dışına çıkarılıyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, gündüz rutin çalışmalarını yaparken gece de ekiplerin karla mücadele çalışmalarını denetim altında tutuyor. Gece yarısına kadar devam eden çalışmaları bizzat yerinde takip eden Başkan Asya, çalışmaların eksiksiz yerine getirilmesi ve vatandaşların rahat etmeleri açısından çalışmaların gece yapılmasının daha anlamlı olduğunu vurguladı. İstasyon, Erzurum, Cumhuriyet, Bankalar ve Lise caddelerinde yapılan çalışmaları takip eden Başkan Asya, belediyelerin gece yapılan çalışmalarının daha kolay olduğunu söyledi. Bu yıl 3 greyder, 5 yükleyici kepçe, 3 kazıcı kepçe, 1 kato, 12 kamyon, 3 tuzlama aracı ve 40 personelle karla mücadele çalışması yapıldığını hatırlatan Asya, gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya halinde yapılan çalışmalarda vatandaşların rahat etmeleri açısından her türlü tedbirin alındığını bildirdi.
Asya, Muş halkının hayatını kolaylaştırmak ve tedbir almanın belediyenin rutin görevleri arasında olduğunu belirterek, “Kış hazırlıklarımız bundan 3 ay kadar önce tamamlanmıştı. Bu konuya özel bir hassasiyet gösterdik. Çünkü kış aylarında vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak bizim en tabi görevimizdir. İnsanların hayatını kolaylaştıracak tedbirleri aldık. Personel sayısı 40, kamyon sayısı 12, iş makinesi sayısı 10. Bunların kendi aralarında detayları var, tuzlama ekiplerimiz var. Ekipler gece-gündüz 24 saat çalışıyor. 3 adet kar tuzlama aracımız var. Belediye olarak her alanda yaptığımız çalışmaları karla mücadelede de eksiksiz olarak yapmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.