Mustafa Hoca'nın 'Er'leri

Mustafa Hoca'nın 'Er'leri

Tolgay Ataokay / Haberin Adresi

Süper Lig'de Konyaspor'u 2-1 mağlup edip puanını 39'a çıkaran Bursaspor'da futbolcuların gayreti ve oynanan futboldaki kalite dikkat çekiyor. Le Guen'in ardından göreve gelen Mustafa Er, kısa zamanda büyük bir iş başarırken, takımı adeta tekrar ayağa kaldırdı. Er'in, göreve geldikten sonra ilk işi oyuncularla birebir görüşmeler yapmaktı. Adeta bitik durumda olan futbolcuları özel görüşmelerle tekrar ayağa kaldıran Er, ardından oyun felsefesinde değişiklikler yaptı.

ÖZEL GÖRÜŞMELER YAPTI

Le Guen döneminde savunma ağırlıklı ve yavaş futbol oynayan Bursaspor, Mustafa Er'in göreve gelmesiyle çok farklı bir kimliğe büründü. Bunda genç teknik adamın oyuncularla yaptığı özel görüşmelerin de katkısı büyüktü. İstekli tavırlarıyla dikkat çeken oyuncular, değişimin parçası olurken, Mustafa Er'in kadro içerisindeki rotasyonu da iyi futbola etki eden unsur oldu.

FURKAN'I KAZANDI

Bursaspor altyapısından yetişen ve Le Guen döneminde şans verilmeyen Furkan Soyalp, Batalla'nın yedeği görevinden sıyrılıp, orta sahanın koşan, mücadele eden ve takımı ileri taşıyan beyni oldu. Sezonun ilk yarısında 11'de kendine yer bulan ancak ilerleyen zamanda yine kulübeye hapsedilen Ertuğrul Ersoy da Mustafa Er'in göreve gelmesiyle 11'in vazgeçilmezi oldu.

SOW 3 HAFTADA DA ATTI

Her oyuncuyu mücadelenin içine sokmaya çalışan ve adaletli olan Mustafa Er'in son hamlesi ise Konyaspor mücadelesinde oldu. Son haftaların eleştirilen ismi Stancu'yu yedek kulübesine çeken Er, kanat özelliği daha fazla olan Kembo'ya 11'de şans verdi. Son dönemde sakatlığı atlatmasının ardından büyük bir özveri gösteren Moussa Sow da yine 11'de sahaya çıktı ve yine ağları havalandırdı.

ŞİMDİ FUTBOL ZAMANI

Sonuç olarak Mustafa Er kısa zamanda sadece futbolcuları ayağa kaldırmayı değil, oyun felsefesini değiştirmeyi ve bunu da puana dönüştürmeyi başardı. Avrupa'ya katılma hedefiyle başlayan ligde, hedef bir anda ligde kalma olurken, bu hedefe bitime 3 hafta kala ulaşıldı. Şimdi kalan 3 haftada futbolcuların ne tür bir reaksiyon göstereceği konuşuluyor. Futbolcular eski umursamaz tavırlarına mı dönecekler, yoksa sahada oynadığından keyif alan bir halde mi sezonu bitirecekler?