Muş’un Ulaşım Sorunu Çözülüyor

Muş’un Ulaşım Sorunu Çözülüyor

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye meclis üyeleri Aydın Özarslan ve Muzaffer Sonduk ile birlikte ulaşım sorununu çözmek için hat sahipleriyle toplantı düzenledi.
Belediye Başkanı Feyat Asya, göreve başladığı günden buyana çözmek istediği sorunların başında yer alan ulaşım sorununa çözüm bulmak için daha önce görevlendirilen belediye meclis üyeleri Aydın Özarslan ve Muzaffer Sonduk ile birlikte araç ve durak sahipleri ile toplantı düzenledi. Sorunu istişare ile çözmek için bugüne kadar uğraş verdiğini hatırlatan Başkan Asya, günü birlik çözümlerle bu sorunun giderilemeyeceğini sözlerine ekledi. Belediye olarak özveri ve fedakârlıkta bulunarak esnaflarla da bir araya gelip sorunu ortak akıl ile hareket ederek çözeceklerini kaydeden Başkan Asya, “Ulaşım sıkıntısını gidermek için hazırladığımız alternatifleri arkadaşlarımızla paylaştık. Biz belediye olarak minibüslerin ayrı bir havuzda toplanmasını, İstasyon ve Cumhuriyet, yani Gür ve Güneş dolmuş duraklarının bir havuzda toplanmasını ve AKBİL sistemine geçmelerini uygun gördük. Gür ve Güneş dolmuş durakları kooperatif kuracak. Güzergâhlar ortak akıl ile trafik komisyonunda belirlenecek. Hatlarda çalıştırılacak olan araç sayısının kooperatif tarafından belirlenmesi gerekiyor. Hürriyet Caddesi ile Zafer, Muratpaşa, Yeşilyurt ve Karşıyaka mahallelerinin mevcut 2 durağa tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Ek güzergâh belirlenmesi ve ilave hat satışlarında belediyemiz yetkili olacaktır. Ayrıca minibüslerin 6 ay içerisinde otobüse dönüşmesini planladık. Minibüs sahiplerine bu konu ile ilgili olarak 6 ay süre verdik. Minibüs ile otobüs arasındaki fiyat farkını da esnaf odası, şoförler odası, esnaf temsilcisi ve belediyeden de bir temsilci tarafından belirlenmesini kararlaştırdık. Belirlenen farkın da belediyemize ödenmesini uygun gördük. Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerimiz de Çiftlik hatları tarafından Kızılağaç Kavşağı’nda kadar mevcut rayiç bedelin yarısına tekabül eden bir ücretle taşınacak” ifadelerini kullandı.
Toplantıda Gür ve Güneş dolmuş durağı işletmecileri ile hat sahiplerine düşüncelerini anlattıklarını belirten Asya, bu kararların olumlu bulunduğunu kaydetti. Uygulamanın ise hazırlıkların tamamlanması ve güzergahların belirlenmesi ile başlayacağını vurguladı.