Nazilli Türk Ocağı’ndan Sağduyu Çağrisi

Nazilli Türk Ocağı’ndan Sağduyu Çağrisi

Nazilli Türk Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çekim, son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylar karşısında sağduyu çağrısı yaptı.
Irak’ta ve Suriye’de devam eden iç savaş kapsamında, IŞİD’in Suriye’nin kuzeyinde Arappınarı’na (Kobani) yönelik kuşatması bahane edilerek Türk Devletine karşı, Mecliste temsil edilen bir partinin çağrısı ile başlatılan kalkışma, maalesef 30’den fazla yurttaşımızın ölümüne, pek çok kentimizde hayatın durmasına ve sokağa çıkma yasağı konmasına yol açmıştır diyen Türk Ocağı Nazilli Temsilcisi Ahmet Çekim; “Temennimiz ölü sayısının artmaması, olayların bir an önce sona ermesidir. Terör örgütü yandaşları Irak’ta ve Suriye’de yıllardır Arapların, Türkmenlerin maruz kaldığı katliamlara sessiz kaldıkları halde, bu defa hayalini kurdukları dört parçalı Kürdistan hayalinin akamete uğraması ihtimali üzerine ülkemizde ve diğer ülkelerde şiddet dalgasını yükseltmişlerdir. Onların derdi Kobani’de hayatları tehlikede olan Kürtler değildir. Kurdukları Stalinist yönetim yüzünden oradaki Kürt nüfusun büyük kısmı daha önceden Türkiye’ye sığındığı gibi IŞİD saldırısı arifesinde ve sırasında kaçan Kürtlere de Türkiye kucak açmıştır. Komşularının uğradığı katliamları ve çektiği acıları, kendi siyasi emellerini gerçekleştirmek için fırsata dönüştürmek peşindeki PKK/PYD’nin insan hakları gibi bir dava ile asla alakası yoktur. Onların Türkiye’deki destekçileri de insani kaygılarla hareket etmiyor; siyasi hesaplarla insan hayatlarını kolayca feda eden provokasyonlar yapıyorlar” dedi.
‘SALDIRILAR ASLA CEZASIZ KALMAMALI’
"Türk milleti, bu tür tahriklerin amacını idrak edecek ferasete, bunlara kapılmayacak sağduyuya sahiptir" diyen Çekim; “Sabrının sınırını zorlayanlara, devletin güvenlik güçlerinin ve hukukun gereken cevabı vereceğine inancını korumaktadır. Gün, etnik ve mezhebi ayırım yapmadan bütün Türk vatandaşlarının hakkını, hukukunu savunmak, bölücülüğe dur deme günüdür. Doğu ve güneydoğuda, devletine ve milletine kan kusturan terör şebekesini azdıran politikaların gözden geçirilmesi ve demokratik hukuk devletini yıkmaya çalışanlar hakkında hukuk çerçevesinde gerekenin yapılması acil bir zorunluluktur. Başta bayrağımız ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün heykel ve büstleri olmak üzere millî birliğimizin sembollerine yapılan saldırılar asla cezasız kalmamalıdır” ifadelerini kullandı.