Nazilli’de İncir Şiir Ve Kompozisyonla Anlatıldı

Nazilli’de İncir Şiir Ve Kompozisyonla Anlatıldı

Nazilli 2. Uluslararası İncir Festivali Programı çerçevesinde düzenlenen İncir konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Nazilli’de 2. ‘si yapılan İncir Festivalinde inciri şiirler ve kompozisyonlar ile anlatan yarışmacılara ödülleri verildi. Nazilli’nin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan incirin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması için ikinci kez uluslararası düzeyde yapılan festivalde Festival Komisyonunca inciri anlatan şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenmişti. Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, Nazilli İlçe Tarım Müdürlüğü ve Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İncirin şiir ve kompozisyon olarak anlatılması amacıyla düzenlenen İncir konulu şiir ve kompozisyon yarışması için ilk müracaatlar 15 Ağustos 2014 tarihinde başlatılmış, festivale 1 hafta kala ise sonlanmıştı. Festivale kısa bir süre kala başlayan yarışma vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Nazilli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde toplanan şiir ve kompozisyonlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırılmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından değerlendirmeye alınarak dereceye giren şiir ve kompozisyonlar belirlendi.
Kompozisyon dalında “Bir Yolculuk” isimli kompozisyonuyla Gülseren Küçük birinci olurken ikinciliği “Cennetin Meyvesi” isimli kompozisyonuyla Duygu Öztürk, üçüncülüğü ise “Yaşamı Hissettiren Lezzet” isimli yazısıyla Osman Arşın elde etti. Şiir dalında ise birinciliği İncir “Güzellemesi” isimli şiiri ile Satuk Buğra Bıçak elde ederken “Beklenen Sevgili” şiiri ile Tuğçe Yılmaz ikinciliği elde etti. Şiir dalında üçüncülüğün iki şiire layık görülmesiyle “İncir Çekirdeğinde Sevdam” şiiriyle Muhammet İhsan Demir ve “Nazilli” isimli şiiri ile Murat Kemal Kocaballı üçüncü olarak seçildiler. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda düzenlenen törenle Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’tan aldı.
Yarışmada birinci olanlara ödül olarak bir adet Cumhuriyet altını ödül verilirken ikinciler yarım altın, üçüncüler ise çeyrek altınla ödüllendirildi