Neü’de 5. Eğitim Yönetimi Forumu Gerçekleştirildi

Neü’de 5. Eğitim Yönetimi Forumu Gerçekleştirildi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 11-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 5. Eğitim Yönetimi Forumu’nun (EYFOR) açılışı yapıldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Çilek, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaş, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Yavuz, yurtiçi ve yurtdışından 300’e yakın akademisyen, öğretmenler ve eğitim yöneticileri katıldı.
Programda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, “Eğitim alanında, inşallah kalite bakımından hem sayı bakımından daha nitelikli, daha değişik sempozyumlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Üniversitemiz buna destek vermektedir. Biliyoruz ki ülkemizin buna ihtiyacı vardır. Eğitimin en önemli problemi belki de yönetim. Yönetim mesleğim olmasa da hemen hemen hayatın her alanında vardır. Eğitim de hayatın her alanında vardır. Öyleyse meselemiz büyük. Bu mesele ile ilgili devamlı sözümüz olacak ve olmalı. Bunları bizim mutlaka bilimsel platformlarda dile getirmemiz lazım. Foruma katılan herkesi böyle bir misyonu yüklenmiş neferler olarak kabul ediyorum. Böyle büyük bir davanın temsilcileri olarak görüyorum” dedi.
Program, forumun gerçekleştirilmesinde katkıları olanlara plaket verilmesiyle devam etti.